„Egymásnak adtunk erőt ezekben a nehéz időkben”: munkát és szállást kapott a kutyájával utcára került férfi





Axel története az egész országot bejárta, a férfi a barátnője helyett a kutyáját választotta, így az utcára kerültek és kénytelenek voltak a gazdi autójában lakni. Cikkünk hatására munkát és szállást is ajánlottak a nem mindennapi párosnak.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2023.11.14.
felelős állattartás Tápiószele kutya hajléktalan

Axel maga osztotta meg a történetüket az Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány Facebook-csoportban. A 41 éves férfi 2 évig élt együtt korábbi párjával, aki mindazok ellenére, hogy Axel minden a kutyával kapcsolatos dolgot (etetés, sétáltatás, tisztán tartás, takarítás) elvégzett a hölgy nem tudott megbarátkozni az ebbel, illetve az ebtartással. Axel minden igyekezete sem volt elég párjának, ami megviselte a lelki egészségét is, aminek köszönhetően a vállalkozása csődbe jutott. Mind a munka, mind a magánélet frontján parkolópályára került, végül odáig jutott, hogy új életet kezd, azaz a bizonytalant választotta és kutyájával, a 3 éves alaszkai malamuttal, Chennel elhagyta a párját, arra ő sem számított, hogy senki sem fogadja be őket, így kénytelenek lesznek Axel autójában meghúzni magukat Tápiószelén. 

Chen befoglalta magának Axel autójának hátsó ülését Fotó: Olvasói

Korábbi cikkünknek is köszönhetően sok emberhez eljutott a Axel és Chen története, ami után maga az ebtartó tudatta velünk a jó hírt, amit a Facebookon is megosztott. Úgy tűnik véget érnek a viszontagságos napjaik, mert szállást és munkát is sikerült találniuk. 

Nagyon örülök neki, a posztban külön kitértem rá, hogy olyan munkát keresek, ahová Chent is magammal vihetem. Korábban objektum és személyi védelemmel is foglalkoztam elég komoly szinten, így abszolút fekszik nekem a felajánlott telephelyőri munkakör. Most akarom megújítani a testőri vizsgámat is, és újra visszatérni ebbe a szegmensbe

– fejtette ki Axel, aki azt is elárulta nekünk, hogy reméli a velük történtek jó példával szolgálnak több szempontból is. Egyrészt a felelős állattartás oldaláról. 

A furcsa pár ideiglenes szálláshelyükön, Axel autójában Fotó: Olvasói

Nagyon sokan megszabadulnak az állataiktól a legkisebb nehézség miatt, nekem ez eszembe sem jutott. Én meg akartam, meg akarom mutatni, hogy igenis van megoldás, persze ez mindig a nehezebb út. Nyilván nem volt leányálom egy autóban lakni, de tudom, hogy Chennek sokkal nagyobb trauma lett volna, ha nem velem van, hanem egy idegen helyen, idegenek között. Azt hiszem egymásnak adtunk erőt ezekben a nehéz időkben

– fogalmazott Axel, aki elmondta, hogy a munkát, illetve a szállást az első lépcsőnek tartja az új életünkben és igyekszik mindent megtenni, hogy mihamarabb saját otthonuk legyen. A terve már megvan, aminek a megvalósítása időbe fog telni, de tudja, hogy sikerülni fog. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás