Mutatunk 3+1 programajánlót erre a csodás hétvégi időre





3+1 tipp, hogyan töltsd a vasárnapot.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.09.10.
Módosítva: 2023.09.10.
kirándulás szabadidő életmód országjárás

Elég csak kinézni az ablakon, hogy az embernek kedve legyen kimozdulni a négy fal közül. Használd ki, hogy ilyen gyönyörű nyári idő van még mindig, hátha a következő hétvégére már valóban betoppan az ősz! Ajánlunk 3+1 programot, bármelyiket is választod, jó döntés lesz!

Fotó: Faludi Imre/MTI

Csónakázás és kirándulás Lillafüreden

Lillafüred ősszel pont olyan, mint egy rajz valamelyik mesekönyv lapjain. A színpompás erdők, a kastélyszálló, a Hámori-tó, akárha egy tündérmesébe csöppentünk volna. És mennyi programlehetőség! Itt nem csupán nagyokat lehet kirándulni az erdei túraösvényeken, de október közepéig csónakázhatunk is a tavon, meglátogathatjuk a Szent István- és az Anna-barlangot, ahol gyönyörködhetünk a cseppkövekben vagy megleshetjük a denevéreket. És ha ez sem lenne elég, felülhetünk a libegőre, vagy felkaptathatunk a nemrég épült Zsófia-kilátóhoz, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környékre.

Fotó: Wolf Géza

Badacsonyi bortúra kilátóval fűszerezve

Bár ezt a vidéket mindenki a hegy levéhez köti és leginkább a bortúrákról híres, akad itt egyéb programlehetőség is. Például, ha a Balaton déli partjáról érkezünk, akkor kompon utazhatunk egyet (a kompok egész évben járnak, de érdemes a menetrendet figyelni a Bahart oldalán), mert ez már eleve megalapozza a hangulatot, ráadásul így lehetőségünk adódik a Balaton két partjának egy napon belüli felfedezésére. A kikötés után pedig jöhet egy kis borozás vagy kirándulás – esetleg mindkettő, hiszen a Kisfaludy-kilátóba feljutni kész túra, lefele jövet pedig betérhetünk a borozókba egy-egy korty frissítő rizlingre, szürkebarátra vagy gyöngyöző fröccsre.

Fotó: Zirciarboretum.hu

Séta a zirci arborétumban

A zirci ciszterci apátság mögött elterülő arborétum hazánk egyik legszebb és legnagyobb botanikus kertje, ahol közel hatszáz fa- és cserjefaj él, köztük például a XVIII. században telepített növények. Az ősszel színpompás flóra mellett azonban egyéb látványosságok is akadnak a parkban, például a Cuha-patak, illetve az ebből táplálkozó tó, valamint ezek élővilága, egy lépcsős vízesés, a gyerekeknek pedig játszótér is akad. Ebben az időben pedig csodálatos program az arborétum bejárása az enyhet adó fák között.

Fotó: YouTube

A Fekete-kastély rejtélye 

A balatonedericsi kastély nem annyira építészeti remekműként, mint inkább izgalmas, sőt hátborzongató történések helyszíneként ismert. Ma egy elvadul kertben magasodik a valaha jobb napokat látott épület, amelyet hajdanán a Nedeczky család építtetett. Nevét egyesek szerint az egykori fekete tetőről vagy a feketére mázolt ajtó- és ablakkeretekről kapta, mások szerint azonban az itt történt furcsa halálesetekről. Akadt itt betegség, szerelmi féltésből elkövetett emberölés, öngyilkosság, bigámia, kémhistória...

Reméljük, valamelyik program iránt sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, de ha még vacillálnál, itt egy kedvcsináló videó is.

 





 





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás