Újabb lendületet kap a magyar bor a Balatonon





A tópart legnagyobb borkulturális beruházása van készülőben.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.06.28.
balaton Paloznaki Jazzpiknik bor

Egy évtizede röpke egydélutános kikapcsolódásnak indult a Paloznaki Jazzpiknik, ami azóta többnapos fesztivállá nőtte ki magát. A helyzetet felismerve a szervezők úgy döntöttek, hogy új élményközpontot hoznak létre, amely már négy évszakon keresztül fog kulturális programokat kínálni a látogatóknak.

Fotó: Wolf Géza

Hat év kellett hozzá, hogy a környező 34 embertől felvásároljuk ezt a területet, amely a Balaton legnagyobb kulturális létesítményének ad majd otthont két színházi térrel, de magába a két-háromszázezer palackra méretezett pincészet épületébe is tervezünk divatbemutatókat és más rendezvényeket

– árulta el a Metropolnak Homola Szabolcs

Az új rendezvénytér átadásáig a Borteraszon és a megújult Sáfránkert Vendéglőben kínálnak alternatívát a gasztroturistáknak. Céljuk, hogy a térségbe érkezők megismerkedjenek a paloznaki életérzéssel, a helyi értékekkel, és ehhez változatos kulturális és kulináris programkínálatot tudjanak társítani. 

Első lépésként június 30-án „Ez itt a kert” címmel szerveznek programot, amelyen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a borászati trendekbe, és össze is kóstolhatják a balatoni borokat. Az eseményen a régió neves pincészeteinek tulajdonosai és borászai is jelen lesznek, köztük Kovács Tamás (St. Donát Ökológiai Birtok és Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Bakó Ambrus (Petrányi Pincészet) és Homonna Attila (Homola Pincészet). 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás