Tragédia a strandon: kínhalált szenvedett egy tízéves kisfiú a csúszdán - videó





A népszerű kalandparkra lakat került.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.05.
csúszda halál kisfiú

Tragikus körülmények között halt meg az a tíz éves kisfiú az Egyesült Államokban, akit az egyik vízi csúszda valósággal lefejezett. Caleb Schwab a Kansas Cityben található Schlitterbahn vízi parkban volt, ahol  a 169 méter magas csúszda áll. A csúszdának külön érdekessége, hogy olyan meredek, hogy a fürdőzők, akár 70 mérföldes, átszámítva 112 kilométer per órás sebességet is elérhetnek a csúszás közben. 


A Verrück névre keresztelt építmény csaknem 17 emelet magas volt, ami azt jelenti, hogy magasabb, mint a Niagara vízesés. A csúszda éppen ezért már sokáig nagy népszerűségnek örvendett, rengetegen látogatták szerte az országból. 2016-ban azonban egy olyan baleset történt, ami miatt végül örökre lakat alá került a hely. Caleb röviddel felszállása után egy fém oszlopnak ütközött, ami azonnal lefejezte a kisfiút. 

A csúszdát 2012-ben húzták fel, amikor Schlitterbahn társtulajdonosa, Jeff Henry összefogott John Schooley vezető tervezővel, azért hogy bekerüljenek a Guinness rekordok könyvébe. A tragikus baleset kapcsán 2019-ben egy rövid videó került fel az egyik népszerű videómegosztó portálra, amin arra keresték a választ, hogy mi vezetett a tragédiához. A Missouri álambeli Nathan Truesdell filmrendező szerint a baleset a hanyagság, és a laza állami szabályozáshoz vezethető vissza. Henryt és Schooleyt időközben vád alá helyezték - írja a LADBible.

A csúszdáról készült rövid videofilmet itt tudod megnézni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás