Ez jár érte, ha áthajtasz a Lánchídon személyautóval!





Miután a Koltai Ádám nevű stand uposhoz még nem jutott el a híre, hogy a Lánchídról száműzték az autósokat, ő áthajtott a felújított hídon. A férfi azt állítja, a budai oldalon felengedték, a pesti oldalon azonban csúnya büntetést kapott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.03.
Módosítva: 2023.07.03.
autómentes lánchíd kerékpáros tábla forgalom

Nem vette figyelembe a Lánchíd budai oldalára kihelyezett, személyautós forgalmat tiltó KRESZ-táblákat Koltai Ádám influencer, és nemes egyszerűséggel áthajtott a hídon kocsijával a buszok, kerékpárosok között. Hogy a táblát miért nem vette figyelembe és feltűnt-e neki, hogy ő az egyetlen, aki személyautóval közlekedik a Lánchídon, az nem derül ki videójából, az viszont igen, hogy vastagon megvágták, amiért megszegte a szabályokat. Koltai mindenesetre azon kevesek közé tartozik, akiknek december óta megadatott, hogy kocsival mehessen át a Lánchídon. Hogy ez ért-e ennyi pénzt és büntetőpontot, azt mindenki döntse el maga.

30 ezer forint büntetés és 4 büntetőpont jár érte, ha áthajtasz a Lánchídon személyautóval! – Fotó: Metropol

Állítja, hogy felengedték a „sárgamellényesek” a hídra

Koltai Ádám, akit sokan arról ismernek, hogy valamin éppen dühöng a Facebookra feltöltött videóiban, ezúttal azon akadt ki, hogy miután a „sárgamellényesek” felengedték a Lánchídra a budai oldalon, a pesti oldalon durván megvágták a szabálysértésért. Koltai legalábbis váltig állítja, hogy ő a budai oldalon megszólította a híd végénél álló köztereseket, akik állítólag azt mondták, hogy nyugodtan áthajthat személyautóval a hídon. Egy biztos: a hídra felhajtás előtt tábla jelzi, hogy a Lánchidat elzárták a személyautós forgalom előtt, egyértelmű a kiírás, miszerint a BKK járművein túl kizárólag a kerékpárosok, motorosok, taxisok és megkülönböztetett jelzéssel közlekedő járművek hajthatnak át a felújított Lánchídon. Jól is néznénk ki, ha minden tábla mellé rendőrt is kéne állítani, ahogy a stand upos azt elképzeli!

Tábla jelzi, hogy autósok nem hajthatnak fel a hídra – Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Nem kevés pénz, nem kevés büntetőpont

„Átjössz onnan a budai oldalról, és itt ezen a felén már várnak a rendőrök. De úgy, hogy ott előtte, mielőtt átjöttem, megkérdeztem a sárga mellényes úriembert, hogy át lehet-e jönni. Mondja: „Persze, gyertek át!” De itt már várnak a rend hű szolgái, úgyhogy négy pontot kapok! Ott, mikor jöttem át, azt mondták, hogy „Uram, nyugodtan jöjjön csak!” Itt meg azt mondja, „Uram, ez 30 ezerbe fog fájni és 4 büntetőpontba!”. De ott nem áll rendőr, aki azt mondja, hogy figyelj, ne menj be, mert ezen a felén meg fognak büntetni. Nemcsak én állok itt, hanem sok ember, aki ugyanígy jár!” – fakadt ki Koltai a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amit a büntetés kiszabása után azonnal elkészített a híd pesti hídfőjénél.

Marad az autómentes Lánchíd

Ennyit, 30 ezer forintot és négy büntetőpontot ér tehát, ha valaki megszegve a szabályokat áthajt a Lánchídon személyautójával. Karácsony Gergely két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Lánchídon marad az ideiglenes, autómentes forgalom. A főpolgármester ezt azután jelentette be, hogy 9 százalékos részvétellel lezárult az első „budapesti lakógyűlés”, ahol a válaszoló budapestiek 80%-a szavazott arra, hogy megtartaná a jelenlegi forgalmi rendet. Karácsony aztán a válaszoló, mindössze 136 ezer budapesti véleményére áthárítva a felelősséget úgy döntött: marad az autómentes Lánchíd. Így aztán, ha valaki úgy döntene, hogy az életében még egyszer szeretne át autózni a Lánchídon, Széchenyi István nagy álmán, a hídon, amely összeköti Budát Pesttel, annak bizony ez a művelet 30 ezer forintjába, és 4 büntetőpontjába fog kerülni.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás