Elképesztő állapotok Józsefvárosban: folyik a fekália a Corvin közben is





Az árkádok alatti falakat és a mozi oldalát is emberi ürülék borítja, valaki az egyik emléktábla alatt végezte el a dolgát a Corvin közben. A járókelők már meg se lepődnek, egyikük a Metropolnak azt mondta, itt a fővárosban már kénytelenek ezt megszokni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
Corvin-köz fekália Józsefváros

Ha olyat eszik, például csípős paprikát, akkor nemes egyszerűséggel a falon végzi el a nagydolgát. Ezt mondta egy ember a Metropolnak a budapesti Corvin közben, majd a mozi épületének az oldalára mutatott. A kijelentés nem tréfa volt, a környéken lévő épületek oldalán és az árkádok alatt több nyom is igazolja: ez bizony így van, és nem ő lehet az egyetlen.

Elképesztő állapotok uralkodnak a józsefvárosi Corvin közben – Fotó: Metropol

Lassan hozzászoknak a budapestiek a látványhoz

Péntek délelőtt 11 órakor még mindig emberi ürülék borította a Corvin köznél lévő árkádokat és a mozi épületének az oldalát. Az ott lévő kávézó vendégei egy nagy kupac fekáliától mindössze egy méterre iszogatták kávéjukat. 

Nem jött össze a takarítás, ott bűzölgött egész nap. Annyira gusztustalan, hogy kicsit ki is takartuk – Fotó: Metropol

A járókelők többsége már rezignáltan fogadta a látványt, a budapestiek kénytelenek hozzászokni ahhoz, hogy ilyen undorban éljék az életüket. „Pesten ez egyre gyakoribb sajnos. Nem tudom, mit lehetne tenni. Az a baj, hogy már megszoktam. Nyilván nem valami gusztusos” – mondta a Metropolnak Gergő. 

„Ez nagyon szomorú. Nemcsak itt tapasztalom, hanem máshol is. Nem figyelnek erre, nem érdekli őket. Van egy olyan réteg, akik nem is akarnak normálisan viselkedni. Én nagyon szomorú vagyok, mert csúszunk lefelé” – mondta Éva.

Ha csípőset eszik, irány a fal

A Metropol munkatársai megszólítottak egy ott ücsörgő, láthatóan egzisztenciával nem rendelkező férfit, aki készséggel nyilatkozott is. Nemcsak azt mesélte el, hogy a legtöbbször ott helyben végzi el a dolgát, arról is beszámolt, hogy nem költ 250 forintot a nyilvános illemhelyre. „Annyi pénzből inkább iszok egy kávét” – summázta a helyzetet. Azt is megosztotta lapunkkal, hogy azért az esetek többségében igyekszik valami félreeső helyen elintézni a dolgokat, de ha például csípőset eszik és rájön a hasmenés, irány a Corvin Mozi épületének oldala.

A Corvin köz a főváros egyik legszebb szeglete – lehetne... Fotó: BARANYAI ATTILA

Amíg Tarlós Istvánnak hívták Budapest főpolgármesterét, addig ezeket az embereket igyekeztek szociális ellátásban részesíteni, másrészt a városlakók érdekében betartatni velük a jogszabályokat és az együttélés szabályait. Amióta azonban baloldali vezetése van a fővárosnak és Józsefvárosnak is, azóta a szabadság nevében eluralkodott a szabadosság, másrészt nem is törődnek a hajléktalanokkal – éljenek, ahogy tudnak, csináljanak, amit akarnak. Ez pedig csak élezi az ellentétet a városlakók és a segítségre szorulók között. 

 

A helyzet más kerületekben sem jobb

Nagy port kavart a Metropol „Zuglói botrány: fekália folyik a 120 millióért felújított tér padjain” című írása is. A Thököly út és Róna utca kereszteződésben álló terecske szintén csövezők bulihelyévé változott. Ők a közeli dohányboltban szerzik be az alkoholos italokat, amiket előszeretettel az önkormányzat által frissen, 120 millióért felújított parkocskában fogyasztanak el. Amikor már vállalhatatlan állapotba kerülnek, akkor az is előfordul, hogy valamelyikük nemes egyszerűséggel a padon végzi el a dolgát.

 





 





Ezeket olvastad már?
"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás