RETRO RÁDIÓ

Újbudai horrorpince: ujjnyi vastag fekáliára, egy nőre és egy beteg kutyára találtak a kiérkező járőrök – Fotók!

Budapest egyik elitebb környéke borzalmas titkot rejtett. A Feneketlen-tótól nem messze ugyanis egy nő és egy kutya életvitelszerűen élt embertelen körülmények között egy pincéből kialakított „lakásban”. Egy bejelentés után találtak rájuk a hatóságok.Megosztás
Szerző: K. B.
Létrehozva: 2023.04.04.
Módosítva: 2023.04.04.
pince újbuda bántalmazás állatkínzás

Megrázó tapasztalatokon van túl az újbudai rendőrség néhány tagja és Kovács Tamás Gábor a Tizenegy Állatvédő Egyesület elnöke. Ők alkották ugyanis azt a csapatot, amely nagy nehezen betudott jutni az újbudai Bartók Béla utcában található horrorpincébe, ahol gusztustalan körülményeket, és két szenvedő élőlényt találtak. Egy sérült asszonyt, és egy rákos kutyát, aki talán évek óta nem látta már a napfényt.

újbuda horrorpince
Ezen az ajtón keresztül nyílt meg a rémálom a hatóságok előtt Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület

A sokat megélt állatmentőt annyira megdöbbentette a helyszín és a körülmények, hogy a segítségnyújtást követő éjszakán sírva aludt el. A Ripost lap számára az életmentésben részt vevő Gábor nyilatkozott a decemberi esetről. Elárulta: egy fiatal nő tett bejelentést, hogy az édesapja bántalmazta az anyukáját, így kezdődött a történet. Azonban amit ott találtak, arra Gábor legrosszabb rémálmában sem gondolt volna.

Nem tudtunk benyitni, mert zárva volt a pinceajtó, így kijöttek a rendőrök és a katasztrófavédelem. Órák óta ott voltunk már, majdnem kivágták már az ajtót, amikor előjött egy nő, valahonnan hátulról, sérülten. A mentősök kórházba szállították. A kutyája pedig teljesen elhanyagolt volt, mint kiderült, tíz éve nem látta orvos, bűzlött szegény, ránézésre is beteg volt, a „lakást” pedig vastagon fekália borította mindenhol

– árulta el a megrázó részleteket a lapnak az állatmentő egyesület elnöke. A pincében kialakított lakótér undorító állapotban volt, a bent tapasztalt körülmények arra engedtek következtetni, hogy már évek óta itt élhetett a nő és a kutya. 

újbuda horrorpince
Ilyen körülmények között élt a rákos kutya és a nő Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület

A kutya már 14 éves és rákos is volt

Nagy kérdés volt, hogyan került ebbe a pincébe a nő és miért nem nyitott ajtót két órán keresztül

 – mondta Gábor a lapnak.  Feljelentést tett állatkínzás miatt, ugyanis a kutya szinte halálközeli állapotban volt, a kötelező oltásai pedig mind hiányoztak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ránézésre hosszú idő óta nem is hagyhatta el pincebörtönét az eb, és feleannyi volt a súlya, mint fajtársainak. Mint kiderült, Sussy 14 éves és rákos. 

Amikor kihoztuk a pincéből Sussyt, csak nézett, hogy mi ez, ez a szabad világ? A nőt valószínűleg bántalmazták, de nem tett feljelentést

– tette hozzá Gábor. A rendőrség azonban hivatalból eljárást  indított.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben

A Ripost megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapot, hogy állatkínzás gyanújával folyik eljárás a pincében talált nővel szemben. Házastársa ellen viszont kapcsolati erőszak bűntettének gyanújával folyik a nyomozás. A rendőrség hozzátette, hogy egy bejelentést követően érkeztek meg kollégáik a helyszínre, ahol megtalálták a nőt, illetve a beteg kutyát.

 

 

Ezeket olvastad már?
Brutális támadás az érdi Sparban: váll- és combcsonttörést szenvedett az áldozat

Brutális támadás az érdi Sparban: váll- és combcsonttörést szenvedett az áldozat

Csodálatos dolgot tesz Nagy Réka a fogyatékossággal élő gyerekekért karácsonykor

Csodálatos dolgot tesz Nagy Réka a fogyatékossággal élő gyerekekért karácsonykor

Sok mindent láttunk már a 4-es 6-oson, ilyet még biztosan nem – Videó!

Sok mindent láttunk már a 4-es 6-oson, ilyet még biztosan nem – Videó!

"Már semmit nem lehet tenni" - az orvok lemondtak sokak kedvenc edzőjének életéről

"Már semmit nem lehet tenni" - az orvok lemondtak sokak kedvenc edzőjének életéről

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás