RETRO RÁDIÓ

Rendőrök mentették meg az Újbudán kóborló kutyát

Rendőrök és állatmentők példa értékű összefogásával sikerült egy napok óta az utcán kóborló ebet megtalálni és biztonságba helyezni.Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.05.06.
állatmentés újbuda kutya rendőrség

Május 1-jén posztoltak a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés Facebook-csoportjában egy aranyos kutyusról, akit a főváros XI. kerületében láttak.

„Barackmag, napóra körül futkározó, hozzánk bejár a kerítés alatt bebújik, pedig a mi puli kislányunk ivartalanított” 

– írták a bejegyzésben, majd május 4-én már arról számoltak be, hogy az állat megvan és biztonságos helyen vigyáznak rá. A mentés részleteit Kovács Gábor, a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés munkatársa mesélte el lapunknak. 

 

Többen és több helyről is jelezték, hogy látták a kutyust a kerületben kóborolni. Végül egy rendőr járőrpáros találta meg a négylábút egy építkezésen, az állat összevissza rohangált a munkagépek és egyéb járművek között, ebből pedig bármilyen baleset is lehetett volna, szóval egyértelműen életveszélyben volt az állat. A rendőrök előbb biztonságba helyezték a kutyát, majd értesítették a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesületet, akik pedig hozzánk irányították őket

– emlékezett vissza Gábor, aki arról is beszélt, hogy elsőként csipleolvasással kezdték, de az nem volt az állatban, amin nem igazán lepődtek meg, azonban helyette annál több bolha és kullancs borította a kutya testét. 

„Nagyon elhanyagolt állapotban volt, látszott rajta, hogy az utcán él és a legalapvetőbb állattartási követelményeknek sem felel meg” 

– fogalmazott az állatvédő, aki elmondta, hogy Újbudán nincsen menhely és az önkénteseiknél is telt ház volt éppen, a hivatalos hely, ahová a Budapesten mentett állatokat vinni kéne, az Illatos úti ebtelep délután egy órakor már bezár, ők pedig ott álltak tanácstalanul a kutyával az esti órákban.

Hatósági kérésre a főváros a Ligát küldte segítségül, így a kiskutya nemcsak túlélte a kalandot, de biztonságba is helyezték, mi pedig elkezdhettük kideríteni, mégis hogyan került az utcára ilyen állapotban

– fogalmazott Kovács Gábor.

 

 

Ezeket olvastad már?
Ilyen ízeket szaloncukorból még biztos nem kóstoltál

Ilyen ízeket szaloncukorból még biztos nem kóstoltál

Fontos, hogy minél többen elmondják most a véleményüket

Fontos, hogy minél többen elmondják most a véleményüket

122 éve született a rajzfilmek atyja, neki köszönhetjük Hófehérkét is

122 éve született a rajzfilmek atyja, neki köszönhetjük Hófehérkét is

Elsírod magad, ha meglátod, mennyi baktérium van az arcodon és kezeden

Elsírod magad, ha meglátod, mennyi baktérium van az arcodon és kezeden

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás