A legrosszabb rémálom: felcsaptak a lángok egy szállóban, halottak is vannak

Az eddigi információk szerint 6 halálos áldozat van, de ez változhat.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.16.
Módosítva: 2023.05.16.
tűz Halottak eltűnt ember

Többen életüket vesztették Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban egy szállóban keletkezett tűzben helyi idő szerint keddre virradóra.

Chris Hipkins miniszterelnök az AM reggeli hírműsorban közölte, hogy tudomása szerint eddig hat ember halálát erősítették meg a kigyulladt négyemeletes Loafers Lodge szállóban, de félő, hogy az áldozatok száma ennél magasabb lehet.

Tűzoltók tűz lángok sablon
Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció)

A rendőrség jelezte, hogy egyelőre nem tudják pontosan megmondani az elhunytak számát, de úgy vélik, hogy tíznél kevesebben lehetnek. Nick Pyatt, a wellingtoni katasztrófavédelmi hatóság vezetője közölte, hogy sikerült megtalálniuk ötvenkét embert, de többen még hiányoznak.

A The New Zealand Herald mintegy harminc eltűntről tud

„Sajnos azt kell mondjam, hogy ez egy több halálos áldozattal járó incidens lesz” – közölte Pyatt, részvétét nyilvánítva az elhunytak hozzátartozóinak. „Ez a legrosszabb rémálmunk. Ennél rosszabb nem is lehetne” – jelentette ki.

Az épület egyelőre ismeretlen okból kapott lángra. A szálló kilencvenkét vendéget tud fogadni, de pontosan nem ismert, hogy a szerencsétlenség idején hányan tartózkodtak benne.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás