Felháborító! A plázában bántalmazták diáktársaikat a miskolci lányok – a magyar gyerekek több mint fele élt vagy él át hasonlót





A Boon.hu-n láttak napvilágot azok a megdöbbentő videófelvételek, melyeken fiatal, vélhetően középiskolás lányok bántalmazzák és alázzák meg társukat. Az eset sajnos nem egyedülálló: hazánkban a magyar diákok 66%-a élt vagy él át iskolai bántalmazást.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.20.
bántalmazás Miskolc diáklányok iskolai zaklatás rendőrség

A Miskolc Plaza parkolóházában, illetve annak tetején rögzítették azokat a felvételeket, amelyeken diáklányok alázzák és bántalmazzák társaikat. A videókon egy 11 és egy 14 éves lányt zaklatnak, az alázás pedig ütésig fajult mindkét esetben. A felvételek még április 5-én, illetve 17-én készültek.

Aggressive,Teenagers,Bullying,Boy,Outdoors,,View,With,Motion,Blur,Effect
A magyar gyerekek 66%-a élt vagy él át iskolai bántalmazást Fotó: Shutterstock

A mélygarázsban pofozták fel társukat

Az egyik felvételen a pláza parkolójában bántalmaznak egy lányt a diáktársai. A felvételen hallható, hogy kiabálnak a sértettel, majd az egyikük meg is üti a lányt. A rendőrség arról tájékoztatta a Boon.hu-t, hogy a parkolóházban készült felvételen látható események kapcsán a tettleg becsületsértés elkövetése állapítható meg, mely miatt magánindítványt terjeszthet elő az áldozat.

„Pofozd meg, fejeld meg!"

A másik videón már az látható, hogy a Miskolc Plaza tetején egy másik lányt több társa veszi körbe, miközben a videót készítő e szavakkal biztatja őket. „Pofozd meg, fejeld meg”. Az egyik lány végül megüti a fenyegetett társát és így szól: „Ha most azonnal nem térdelsz le, agyonverlek!”, mire a megrémült diáklány megalázkodva letérdel. 

A Boon.hu a videókat továbbította a Miskolci Rendőrkapitányság részére, akik megvizsgálták a felvételeket és eljárást indítottak a társaikat bántalmazó lányok ellen. A sértetteket és a bántalmazót is azonosították a rendőrök, és mint kiderült: mindkét felvételen ugyanaz a 15 éves lány alázza társait. 

A videókon látható mindkét esetben többen is végignézték a bántalmazást, sőt, volt aki biztatta is a bántalmazót, az áldozat védelmére azonban egyikük sem kelt. A Miskolci Rendőrkapitányság a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható diáklánnyal szemben kényszerítés bűntett és garázdaság vétség elkövetése miatt indított eljárást.

A Miskolci Plazában bántalmazzák társaikat a lányok Fotó: Boon.hu

 

A magyar gyerekek több mint fele élt már át iskolai bántalmazást

Ahogy arról korábban a Bors beszámolt, az UNICEF Magyarország friss felmérése szerint a magyar gyerekek 66 százaléka van vagy volt kitéve rendszeresen fizikai, lelki vagy verbális erőszaknak az iskolában. A felmérés szerint először hat- és tízéves kor között tapasztalják meg a gyerekek az iskolai zaklatás valamilyen formáját, negyedük pedig nem mer szólni erről. A felmérésben ezer, 12 és 20 év közti magyar fiatalt kértek meg, hogy számoljanak be tapasztalataikról.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ukrán tábornok: Ezt a háborút csak szerződésekkel lehet lezárni

Ukrán tábornok: Ezt a háborút csak szerződésekkel lehet lezárni

Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

Botrány: így akarja etetni a pitonját egy tatabányai nő

Botrány: így akarja etetni a pitonját egy tatabányai nő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás