Orbán Viktor: továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

Videókonferencián vett részt a miniszterelnök.Megosztás
Szerző: M
Létrehozva: 2023.03.21.
Módosítva: 2023.03.21.
Orbán Viktor béke kárpátaljai magyarok

Orbán Viktor miniszterelnök az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.
 

ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

    A csütörtök–pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete, valamint az energiaügyek szerepelnek.
    Orbán Viktor a videókonferencián leszögezte, Magyarország a béketáborhoz tartozik, ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza. Ukrajna kapcsán aláhúzta: 

az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.


    Orbán Viktor kiemelte: Magyarország a világkereskedelmi ügyekben nem a blokkosodás, hanem az összekapcsolódás, az összeköttetések fejlesztése mellett áll ki.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás