Online petíció indult a földadó ellen – Közösségi oldalán posztolt Nagy István

Közösségi oldalán posztolt Nagy István agrárminiszter a helyi földadók kapcsán.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.02.05.
Módosítva: 2023.02.05.
petíció

Márki-Zay Péter földadóval sújtja a gazdákat, és más baloldali települések ugyanezt tervezik. Mindezzel a magyar gazdákat sarcolják meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően – írja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A két szervezet a leghatározottabban elutasítja a földadó kivetését! S nem csak ők! Nagy István agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót.

Nagy István (Fotó: KALLUS GYORGY / Mediaworks)

„El a kezekkel a gazdák földjétől! Soha többé földadót! Én is aláírtam a földadó ellen indított online petíciót.
A kormány és az Agrárminisztérium ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját. Ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit”

– írta közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen online petíciót indított. Az aláírásgyűjtéshez az agrarpeticio.hu oldalon lehet csatlakozni.

„Fontos, hogy a földadó ügyében is összefogjunk, és közösen támogassuk az érdekképviseleteket” – szögezte le Nagy István. A miniszter a közösségi oldalán közzétett videójában elmondta, felelőtlennek tartja a földadó bevezetését, hiszen az elmúlt két évben példa nélküli volt a mezőgazdaságra rakódó nehézségek súlya. A koronavírus-járvány, a történelmi léptékű aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók miatti jelentős termelésiköltség-emelkedés így is hatalmas terhet rótt és ró a gazdálkodókra. Csak Csongrád-Csanád vármegyében mintegy 100 000 hektárra jelentettek aszálykárt, a nehézségek ellenére az ide tartozó Hódmezővásárhelyen vezette be a városvezetés a földadót – hívta fel a figyelmet.
Nagy István kitért arra is, hogy 

minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport.

A 2023–2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervben ráadásul eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányba a gazdákat az olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése, hangsúlyozta a tárcavezető. Hozzátette, a földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja, a következmények tehát mindenkit érintenének, ami elfogadhatatlan.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás