20 ezer forintért veheti majd birtokba szuper, 90 milliót érő balatonszemesi nyaralóját egy szerencsés

Megelégelte a több hónapos hirdetést, ezért egyedi módszerrel értékesíti balatoni nyaralóját egy ingatlantulajdonos.Megosztás
Szerző: F.I.
2023.02.25. 18:00
Balaton nyeremény sorsolás

Érdekes módon ad túl balatonszemesi nyaralóján Katona Zsóka, aki a piacon nem tudta értékesíteni a nagy méretű ingatlant: férjével végül úgy döntöttek, hogy sorsolást szerveznek, amelyen bárki részt vehet, aki megvásárol egy 20 ezer forintos e-könyvet. Összesen 6000 darab e-könyvet értékesítettek, ami gyors fejszámolással összességében 120 millió forintot jelent.

Húszezer forintért jut hozzá egy szerencsés a balatoni álomnyaralóhoz.  Fotó: Máthé Zoltán

A balatoni ingatlan nagyjából 90 millió forintot ér, emellett szja-t is kell fizetni a játék után, ami a teljes bevétel 15 százaléka. Illetve a nyertes helyett kifizetik az illetéket, valamint ügyvédi és marketingköltségei is vannak az ügynek.

A férjem fejéből pattant ki az ötlet, hiszen ez nem egy újszerű dolog, külföldön is volt már erre több példa is. Fontos elmondanom, hogy ez nem ingatlantombola, sem szerencsejáték. Magánszemélyként elég nehéz dolgunk volt, hogy olyan módszert találjunk, ami eleget tesz az ország jogi követelményeinek. Ezért is alakult úgy, hogy ez lényegében egy termékpromóció

– mesélte lapunknak korábban Zsóka.

Az e-könyvek értékesítését 3 hónapja kezdték meg. Sok résztvevő megijedt, hogy nem jön össze a kitűzött sorsjegymennyiség, viszont felpörögtek az események, sikerült eladni a 6000 darab képeskönyvet, és már heteken belül új gazdára lel a nyaraló.

Októberben kezdtük el értékesíteni az e-könyveket, és azt kell hogy mondjam, minden a tervek szerint haladt. Folyamatosan vásároltak, volt aki hetente vásárolt. Minden e-könyv sorszámmal van ellátva, és sokan kivárták azt a számot, amit ők szerettek volna

– mondta a ház tulajdonosa.

A sorsolás természetesen közjegyző jelenlétében, kézi sorsolással fog történni, melyről jegyzőkönyv és videófelvétel készül. A nyertes kisorsolt e-könyv számát a www.ingatlannyeremeny.hu weboldalon teszik közzé, illetve e-mailben is értesítik.

Miért kell a közjegyző?

 Lapunk Kiss János jogászt kérdezte meg arról, miért is fontos, hogy a sorsolás közjegyző jelenlétében történjen. 

– Ennek az az oka, hogy a sorsolást követően a későbbiekben bármilyen probléma, vita esetén már nagyon nehéz megbízhatóan visszaidézni, pontosan mi történt a sorsoláson. Ebben segít a közjegyzői ténytanúsítvány, ami egy közokirati bizonyíték a sorsoláson történtekről, és hitelt érdemlően tanúsítja, pontosan hogyan zajlott le a sorsolás.

 

 

Ezeket olvastad már?
Kitört a kommentháború: durva üzenetek érkeznek Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban

Kitört a kommentháború: durva üzenetek érkeznek Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban

A mesterséges intelligencia megint alkotott: ilyenek a magyar nők

A mesterséges intelligencia megint alkotott: ilyenek a magyar nők

Tűz ütött ki egy kórházban, többen meghaltak

Tűz ütött ki egy kórházban, többen meghaltak

Káosz a fővárosban: baleset miatt nem közlekedik több villamos Budapesten

Káosz a fővárosban: baleset miatt nem közlekedik több villamos Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás