RETRO RÁDIÓ

Közpénzen vett tévészereplés: dagad a DK-s botrány





Szaniszló Sándornak nem a politikai karrierjét kellene egyengetnie közpénzből, hanem a kerületiek érdekeit kell képviselnie – mondta a Metropolnak dr. Lévai István Zoltán. A XVIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője arra reagált, hogy a DK-s polgármestert „bevásárolta” magát az ATV műsoraiba.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.01.24.
Módosítva: 2023.01.24.

A XVIII. kerületi önkormányzat „befizette” DK-s polgármesterét az ATV Egyenes Beszéd című műsorába – írta meg a 24.hu, a közérdekű adatigénylésére kapott kerületi válaszra alapozva. 

A kerület levelében azt állítja a sajtó szerint, hogy a baloldali többségű önkormányzat 2021-ben és 2022-ben összesen 8 millió forint közpénzt fizetett a csatornának azért, hogy a városrész DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor szerepelhessen. Az összesítés szerint ezekben a műsorokban szerepelhetett a DK-s polgármester:

  •  4 alkalommal A nap híre
  • 8 alkalommal az Egyenes Beszéd
  • 1 alkalommal az ATV Start című műsorban.

 

Szaniszló Sándor polgármester egyelőre hallgat Fotó: Hatlaczki Balazs Facebook

Az ATV a kerülettel kötött keretszerződést ugyan nem tagadta, de állítja: Szaniszló szerepeltetésére nem ennek keretében, hanem szerkesztői döntés alapján került sor. Az ügy kapcsán nyilatkozott a Metropolnak dr. Lévai István Zoltán, a helyi Fidesz–KDNP képviselője.

Álságos, hogy miközben Szaniszló Sándor és a baloldal állandóan arra hivatkozik, hogy az önkormányzatnak azért nincs pénze, mert a kormány kivérezteti, addig nyolcmilliós szerződéseket kötnek médiaszereplésre, ráadásul közpénzből. Szóbeszédből tudtuk, hogy létezik egy szerződés, és tapasztaltuk, hogy sokat szerepel a polgármester az ATV-ben, de nem ismertük az egyezséget. Amennyiben ez a szerződés valóban arról szól, hogy a kerületiek pénzén szerepel a sajtóban, akkor komolyan el kellene gondolkodnia a polgármesteri esküjén, amely arról szólt, hogy a kerületiek érdekeit képviseli, nem pedig a sajátját pártpolitikai karrierjét

– mondta el az ügy kapcsán.

Dr. Lévai István Zoltán szerint a polgármesternek van min elgondolkodnia 

Több balos kerület vezetője is fizet a szereplésért

Tavaly novemberben arról írt a sajtó, hogy a szocialista Horváth Csaba vezette XIV. kerület leszerződött az ATV-vel Szaniszlóhoz hasonló célokkal. Decemberben pedig Óbudáról írtak a lapok, ahol a DK-s Kiss László, illetve a korábban momentumos, ma már ugyancsak a főváros DK-frakcióját erősítő Déri Tibor vezette Újpest is kötött szerződést a csatornával. A sorban legújabb a XVIII. kerületi önkormányzat.

Horváth Csaba; Szaniszló Sándor
Az ATV tagadja, hogy pénzért hívnak vendégeket a műsorba. A képen Horváth Csaba zuglói és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester Fotó: Máthé Zoltán/MTI




 





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás