RETRO RÁDIÓ

Borbély Ádám: Ez a zuglói baloldal valódi bizonyítványa: mitől nő a pálmafa a polgármester villájában?





Lássuk, mitől nő a pálmafa – számba vette a fideszes képviselő a Zuglóban történt fejlesztéseket, amelyek szerinte valójában nincsenek is, mert minden csak propaganda, amit a kerületi baloldal tesz három év óta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.02.
elszámolás Borbély Ádám Horváth Csaba Zubornyák

A Horváth Csaba szocialista polgármester által vezetett baloldali többségű testület a közelmúltban számot adott az elmúlt három év munkájáról és fejlesztéseiről. Borbély Ádám fideszes képviselő szerint azonban mindez nettó csúsztatás, és miközben hirdetésekre és propagandaanyagokra van pénz, Zugló egy helyben toporog. 

"Lássuk a gondoskodó zuglói baloldal bizonyítványát, avagy mitől nő a pálmafa" Fotó: Facebook

Borbély sorra vette a propagandafüzetben felsorolt pontokat, hogy megmutassa, mitől is nőhet az a pálmafa a parkolási korrupció-ügyről is elhíresült Horváth Csaba szocialista polgármester luxusvillája udvarán

A szórólapokat kerület-szerte terjesztették Fotó: Facebook

Azt mondja ebben a hirdetésben Horváth Csaba polgármester, hogy a zöld Zugló égisze alatt megújultak bizonyos szakaszai a Rákos-pataknak. Hát revitalizációról csak jóindulattal lehet beszélni. Ők ugyan azt mondják, hogy a vidra, hód, menyét, pocok megjelent az adott környéken, de ezt erős fenntartással kell kezelni. A parlagfű, a kecskerágó, a bogáncs és minden más valóban viszont kinőtt.  A másik szakaszon pedig az volt a probléma, hogy 470 millióból tulajdonképpen hetekre-hónapokra vaksötét sétányt hoztak létre. Az egyik oldalon nem működtek a lámpatestek, a másikon a napelemes zöld lámpák a saját területüket képtelenek megvilágítani, ott továbbra is vaksötét van. Mindezt olyan vendégmunkásokkal végeztették, akik a polgármesterhez köthető Jeszenák utcai házon szintén végeztek munkálatokat. Milyen érdekes ez az egybeesés.

- mondta a fideszes képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb botrány a hirdetésben az az E-Co Hause-projekt, amelyhez leírták, hogy 14 lakás újulhatott meg. 

"Ez nemhogy ferdítés, hanem szemenszedett hazugság"

2023 lesz a monitoring éve, ekkor derül majd ki, hogy az Európai Bizottság és az UIA megfelelőnek találja-e majd a projektet Fotó: Facebook

 Ne felejtsük el, hogy 2019-ben Dobrev Klára és Karácsony Gergely a Gizella úti telken - ahová eredetileg egy nagy bérházat terveztek-, sajtótájékoztatóban adott hírt az Európai Bizottság 1,5 milliárdos támogatásáról. Azóta az érintett telken egy kapavágás nem történt, és az egész projektet átvezették egy Mexikói úti szlömös bérház felújítására. Itt mivel 9 családnak már eleve kellett új lakhatási lehetőséget biztosítani, az egész projekt szaldója mindössze 5 lakás. Tehát az Európai Bizottság 1,5 milliárdjából a baloldal nem 14 darabot, hanem 5 lakást tud felmutatni. Szóval ez nemhogy ferdítés, hanem szemen szedett hazugság.

- mutatott rá Borbély.

Varsó utcai "teresedés": Ha van botrány Zuglóban, akkor ez igenis az!

Indokolatlan térkövezés az üzlethelyiség előtt Fotó: Facebook

Itt 16 millió forintért újítottak föl úgy egy üzlethelyiséget ezen a részen, hogy azt pályáztatás nélkül próbálták meg kiadni - vélhetően haveroknak-, és ehhez építettek 160 millióért egy teret, teljesen feleslegesen letérkövezve, lebetonozva. Itt is van mihez viszonyítani, hiszen 2010-2014 között a Thököly út szemközti oldalán, a Tisza István téren, háromszor akkora területet, tizedakkora áron készített el az akkori kerületvezetés. Ha van botrány Zuglóban, akkor ez igenis az! Döntse el mindenki melyik a korrupció . 

- tette hozzá Borbély Ádám, aki azt is elmondta, hogy az Ond vezér útja, Róna utca, Vezér utca és a Mogyoródi út felújítása valójában nem a zuglói baloldal eredménye.

 Itt semmi mást nem csinál az önkormányzat, mint hogy végrehajtja a Tarlós István  idejében már jóváhagyott, beárazott és beütemezett útfelújítási programot. Már 2019-ben jeleztük, hogy így is kihúzták az eredeti tervből a Fogarasi út teljes hosszának felújítását és a Nagy Lajos király útja Kassai és Bosnyák tér közötti szakaszát. Mindkét szakasz balesetveszélyes és a baloldalnak köszönhetően már nem is fog megújulni. Második pontban a földutak aszfaltozásáról és kerékpárutak bővítéséről ad számot az önkormányzat, de elfelejtik hozzátenni, hogy az aszfaltozásokat zömében a kormány finanszírozta, az egyébként üdvözlendő kerékpár utakat pedig az autósok rovására hoztak létre, növelve a forgalmi dugók káosz jellegét. Így a közlekedést sem javítják.

- mutat rá Borbély Zoltán, aki a parkolási kedvezményt is visszalépésnek látja.

A Fidesz korábbi javaslata értelmében teljesen ingyen is parkolhatnának a kerületiek Fotó: Tibor Safar

Bár az igaz, hogy a parkolás 1,5 órára ingyenes a zuglóiaknak, de a Fidesz javaslatát, amelyet a korábbi testület elfogadott, és ezáltal teljesen ingyenesen várakoznának a kerületben az itt élők,  Horváth Csabáék azóta sem hajtják végre. Így tulajdonképpen a 1,5 órás ingyenes parkolás lehetősége, amelyet eredményként publikálnak, egy egyszerű visszalépés. Továbbra is arról szól a történet, hogy a zuglóiakat sarcolják és azután a parkolási pénzből valakik igencsak jól járjanak.

- emlékeztetett a politikus.

 

Nem 240 biztonsági kamerát, hanem csak 6-ot helyeztek ki

A képviselő szerint a biztonságos Zugló létrehozása kapcsán ismét más tollával ékeskedik Horváth Csaba, hiszen ezeket a kamerákat döntő többségében a korábbi ciklusokban helyezték ki.

Ebben a ciklusban csak 6-8 kamera "épült", míg 2010 és 2014 között ebből a 240 darabból több, mint 60-at a Fidesz-KDNP-s kerületvezetés adott át.

- mondta.

Zugló megemelt rezsitámogatást ad, de...

Azt mondja a baloldali vezetés, hogy Zugló gondoskodó, mert megemelt rezsitámogatást ad. A probléma ezzel az, hogy valójában csak nagyon kevés családot érint ez a juttatás, és ez azért baj, mert nem a valóban rászorulók kapják a forrásokat, hanem a baloldal által mazsolázott családok. Eközben fontos hozzátenni, hogy a zuglói baloldal azzal kezdte 2019-ben, hogy elkezdte sarcolni az embereket. Építményadó, garázsadó, és más olyan adókat vezettek be, amelyek korábban egyáltalán nem, vagy lényegesen alacsonyabbak voltak. Közben feltétel nélküli alapjövedelmet biztosítanak azoknak, akik Budapesten ma nem dolgoznak

-kezdte sorolni Borbély Ádám.

11 orvosi rendelőről szól a fáma, de...

Az Egészséges Budapest Program keretében valóban megújulhattak -de nem önkormányzati, hanem kormányzati támogatásból- Zugló orvosi rendelői. Az azonban már emlékezetes, hogy az önkormányzat által "levezényelt" munkákat hogyan is valósították meg. Rendelési időben szállt a por a Covid-járvány közepén. Beázott a Tábornok utcai gyermekorvosi rendelőnek a teteje, szabályszerűen ki kellett menekíteni az orvosokat. Érzékenyen sérültek a betegadatok, hiszen kiadták a kulcsokat, kódokat azoknak, akik elvégezték ezt a munkát. Olyan klímaberendezéseket szereltek be, amelyek a helyiségek között az egészségügyi előírásokkal,  jogszabályokkal ellentétesen keringtetik a levegőt, vagyis járványveszélyesek. Most amikor az energiaválság közepette a díjakat mindenhol emelni kell, a háziorvosokon próbálják behajtani a korábban rosszul elvégzett energetikai felújítások költséget, ami szigorúan veszélyezteti a zuglói alapellátást, hiszen a háziorvosok egy része emiatt felállhat. Elmehet más kerületekbe, miután azok mindenhol átvállalják ezeket a költségeket a betegek érdekében. Ez lenne tehát a gondoskodó Zugló? 

- kérdezte a fideszes képviselő, aki hozzátette, hogy az sem igaz, hogy az új orvosi eszközök beszerzése és a Kardiometabolikus Centrum létrehozása az önkormányzat saját eredménye lenne.

Ezek zömében kormányzati támogatásból valósultak meg, amit a baloldali önkormányzat szintén elfelejt megemlíteni. 500 millió forint érkezett Zuglóba a röntgen technológiai eszközök megvalósítására és az Örs Vezér téri szakrendelőt éppen eladni készül a baloldal. De, ha már az egészségügynél járunk fontos feltenni azt a kérdést, hogy az a 400 millió forint, amelyet a kormány az Egészséges Budapest Program keretében leutalt Zuglónak, és ennek a felhasználását idén év végéig kellene megoldani - ez a Bosnyák téri szakrendelő tervezésére szól-, azzal az elkövetkező hetekben készen lesz e a kerületvezetés. Mert reális a veszélye annak, hogy az alkalmatlanságuk miatt, elveszítjük.

-mutatott rá Borbély.

"Hozzájárultak" a Bethesda Gyermekkórház fejlesztéséhez 

Semmi mást nem csináltak, minthogy a testületi ülésen az építési szabályzattól egy eltérő engedélyt adtak. A telekre ugyanis egy viszonylag nagy kórházépületet húznának fel a gyerekek gyógyulása érdekében. Az eredménykommunikáció egyébként emellett azért is érdekes, mert közben ők maguk túlépítik a kerületet, míg a Bosnyák téren aláírást gyűjtenek a beépítéssel szemben. Elég megnézni azokat az építkezéseket a patak partján vagy az Egressy téren, ahol akár több esetben 100 százalékos terepszint alatti beépítést tesznek lehetővé, ahol sem a zöldfelületi mutatók, sem a lakás szám, sem a parkolók nem passzolnak.

- mondta el a kerület beépítéséről a politikus.





 

 

 





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás