Megtudtuk: így vesztettek el 300 millió forintot a Tendercsaló áldozatai





Egy középkorú férfi, aki magát vállalkozónak adta ki, 300 millió forintot csalt ki egy magyar családtól. Az egyik legnagyobb károsult őszintén vallott arról, hogyan tudta kicsalni tőle ezt az összeget a férfi, azaz a Tendercsaló.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.01.13.
átverés szélhámos csaló pénz

Korábban megírtuk, hogy Harangozó Rékát és édesanyját, Harangozóné Saroltát lelkileg annyira megviselték a történtek, hogy az öngyilkosság gondolatáig is eljutottak.

Harangozó Réka és édesanyja, Harangozóné Sarolta, a 4. kerületi Rendőrkapitányság előtt.
Harangozó Réka és édesanyja, Harangozóné Sarolta a feljelentés napján. Fotó: Knap Zoltán / Metropol

Több áldozata is van a férfinak

Harangozó Réka még 2018-ban ismerkedett meg a férfival, aki azt ígérte neki, hogy olyan elektronikai eszközökkel is foglalkozó tenderekbe fekteti be a nő pénzét, mely busás hasznot hoz majd. Ennek pont az ellenkezője történt, Rékáéktól ugyanis minden ingó és ingatlan vagyonukat kicsalta a férfi.

2022. december 15-én Réka és édesanyja feljelentették a férfit a 4. Kerületi Rendőrkapitányságon, melyet követően az egész napot ott, a kihallgatásukon töltötték.

Réka elmondta a Borsnak, hogy a feljelentést követő kihallgatások során több áldozattal is találkozott, akik szintén feljelentették a magát vállalkozónak kiadó Tamást. Réka ezenkívül indított azóta egy TikTok-oldalt is, ahol folyamatosan beszámol az aktuális fejleményekről, és arra kéri az embereket, hogy amennyiben őket is átverte ez a férfi, jelentsék fel őt, ezzel segítve a rendőrség munkáját.

A többi károsult 2-10 millió forintokat bukott a hasonló befektetéseken. Mindegyiküket ezzel a hangzatos csendestárs-elképzeléssel hitegette és verte át Tamás, akivel egyébként csak és kizárólag üzleti kapcsolatom volt

– mesélte a Borsnak Réka, aki mostanra a teljes anyagi csőd szélére jutott.

Manipulálta Rékát és családját

Én a családomnak akartam egy biztos megélhetést, ezért adtam Tamásnak először több mint 4 és fél millió forintot a bolt árukészletének feltöltésére

– emelte ki Réka, aki saját bevallása szerint az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb károsultja a történteknek.

Szerettük volna átlátni, hogy Rékáék milyen részletekben adtak pénzt a Tendercsalónak:

Még 2018-ban 8 milliót kapott, hogy elutazzon Kínába, megvenni valamilyen speciális, kijelzőt gyártó gépet. Az azt követő fél éven belül 3 milliót kapott az árukészlet feltöltésére, mobilokra és hasonlókra. Ezután odaadtam neki a spórolt pénzünket, majd az 53 milliót és a 20 milliót érő ingatlanom árát, valamint a 10 milliós életbiztosításom is. Édesanyám ingatlanját is eladtuk, és azt a pénzt is megkapta

– részletezte Réka, akit Tamás az első milliók átvétele után folyamatosan azzal manipulált, hogy ha kifutnak a határidőkből, akkor az addig „befektetett” pénzét is elbukja Réka. A nő és családja ezért még több pénzt adott a férfinek, abban a hitben, hogy így a korábbi összegeket is viszontláthatják majd.

Ezt a rengeteg pénzt Tamás arra kérte, hogy az állítólagosan megnyert pályázat határidőit tudja tartani. Mivel mindez nagyrészt a koronavírus okozta nehézségek idején történt, a csaló az átlagosnál könnyebben hitegethette Rékát arról, hogyan halad a projekt – mondta el Harangozó Réka.





 





Ezeket olvastad már?
"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás