Közel 225 millió forinttal akarta átverni a biztosítóját a férfi: eljátszotta, hogy ágyhoz van kötve





Elmondása szerint járásképtelen lett, eközben lefotózták, ahogy gyermekével a kezében vásárolgat.



Megosztás
Szerző: Z.H.
Létrehozva: 2023.01.23.
Módosítva: 2023.01.23.
biztosító kártérítés átverés

Egy építkezéseken dolgozó férfi ötszázezer fontot – mintegy 224,5 millió forint –  követelt a biztosítójától, miután, állítólag többször is munkahelyi baleset érte – számolt be róla egy brit lap. Először egy állványzatról, majd később egy létráról esett le, elmondása szerint.  Perry Scott azonban lebukott, fényképeket készítettek róla, ahogy éppen gyermekével bevásárol. A férfit csalásért bíróság elé állították.

A 45 éves férfi azt állította, hogy az előbb említett két baleset következtében munkaképtelenné vált. Sőt elmondása szerint annyira fájt a háta, hogy már csak „15 százaléka annak, aki korábban volt”. A jelentés szerint azonban a férfi csalást követett el.

A,Young,Dad,And,His,Daughter,Are,Buying,Frozen,Pasta
Fotó: bbernard/Shutterstock/képünk illusztráció

Hogyan bukott le?

Scott azt állította, hogy a sérülései ágyhoz kötötték. Azonban arra nem számított, hogy a biztosító mindenképpen ellenőrzi az életvitelét. Így derült ki, hogy gond nélkül sétál és vásárol. Azonban, ha ez még nem lett volna elég, lányát is a vállán vitte, így bebizonyosodott, hogy csalást követett el.

Az említett esetek még 2015-ben és 2016-ban történtek, azonban a megfigyelőcsapatok sokáig rajta tartották a szemüket Scotton, így jöttek rá arra, hogy a férfi csalást követ el és bíróság elé állították.

Hencegett a feleség a pénzzel

Scott felesége állítólag még azt is hangoztatta a szomszédoknak, hogy terveik szerint elköltik az 
500 000 fontot, mert „Perry nem akar újra dolgozni”. Az orvosszakértők nem vitatták, hogy a balesetek megtörténtek, de úgy vélték, Scott túlzásba esett, amikor a sérülések mértékéről beszélt. A Great Yarmouth megyei bíróság jegyzőkönyvvezetője, Gibbons megállapította, hogy Scott alapvetően tisztességtelenül követelte az összeget, de úgy érezte, hogy hazugságai annyira beépültek az életébe, hogy tényként kezdte elhinni őket.

Alaposan ráfizetett a csalásra

Gibbons azt mondta: „Hallgatva a kérelmezőt és azt, ahogyan viselkedett, az a benyomás maradt benne, hogy talán el is hiszi, amit mond. Ezzel azonban nem védekezhet.”
Scottnak vissza kell fizetnie tizenháromezer fontot a biztosítójának és a végrehajtó is végzést hozott ellene a kártérítési költségek megtérítésére. Ez valószínűleg meghaladja majd a százötvenezer fontot. Arról nem szól a híradás, hogy az 500 ezer fontot átutalták-e már neki, vagy sem, de valószínűleg nem kapta meg.

Neil Southern, a Clyde & Co LLP-től, aki a biztosítót képviselte, azt mondta: „A döntés abszolút helytálló. Scott hazudott a baleset körülményeiről, hazudott az elszenvedett sérüléseiről, és hazudott azok életére gyakorolt ​​hatásáról is.”
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás