Hőlégballonná változtatta kislányát egy magyar anyuka – Fotók!





A farsang a vízkereszttől (január 6.) kezdődött és húshagyókedd éjfélig tart. Egy magyar anyuka a legkreatívabb farsangi jelmezeket alkotta meg kislánya számára.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.01.20.
farsang kreatív jelmez

Január 6-án vízkereszt napjával lezárult a karácsonyi ünnepkör, és elkezdődött a télbúcsúztató-tavaszváró időszak, a húsvét előtti negyvennapos böjt kezdetéig, hamvazószerdáig tartó farsang, a bálok, mulatozások és a fánksütés időszaka. 2023-ban a farsangi időszak január 6-tól február 21-ig, húshagyókeddig tart.

Egy magyar anyuka egy Facebook-csoportban hívta fel az anyukák figyelmét arra, hogy mivel nyakunkon vannak a farsangi jelmezversenyek, ne féljenek saját jelmezt készíteni erre az eseményre. 

Ne féljetek a saját jelmez elkészítésétől, mert egyáltalán nem nehéz, és ebből tuti nem lesz még 8 másik gyereken is ugyanaz

– írta Révai Ildikó a bejegyzésben.

Ildikó kislánya, Celina, minden évben kitalálta, hogy mi szeretne lenni farsangkor. Persze előkerültek a tipikus kislányos jelmezek: angyalka, hercegnő, tündérlány stb. Ezekkel viszont a jelmezversenyen sosem sikerült nyernie.

Ő azonban mindenképpen nyerni szeretett volna, és idővel észrevette, hogy azok a gyerekek nyernek mindig, akiknek különleges jelmezeik vannak. Így hát egyszer megkérdezte tőlem, hogy nem lehetne-e hőlégballon, én pedig azonnal rávágtam, hogy dehogynem!

– mesélte el lapunknak a kreatív anyuka.

Ez a beszélgetés még jó pár hónappal farsang előtt zajlott, ám a kislány emlékezett anyja ígéretére.

– Így hát elkezdtem gondolkodni, hogyan lehetne ezt megvalósítani, hogyan is néz ki egy hőlégballon, miből lehetne a kosarat csinálni, a váz miből kellene legyen stb. – teszi hozzá.

Sikerült a kislány ötletét kreatívan megvalósítani Fotó: Metropol

Így folytatódott ez minden évben, Celina mondott egy tárgyat, Ildikó pedig megvalósította. 

– A legnagyobb sikert talán a körhinta aratta. Az a jelmez körülbelül 1 hét alatt készült el – mondta.

A körhinta jelmez hatalmas sikert aratott Fotó: Metropol

A körhinta közepét egy papírcső alkotta, aminek az aljára és tetejére hungarocell-lapot rakott. Nagyon sok ragasztóra is szükségük volt a jelmez elkészítéséhez. A vursli a körhinta tetején kézzel varrott volt, mivel annak ott szépen rá kellett simulnia a hinta tetejére. Szintén kézzel varrottak voltak a pántok, amik Celina vállára kerültek.

A többi hozzávalót pedig nem volt nehéz beszerezni: fényes öntapadós fólia, pirosban és aranyban. A tükrök a közepében alufóliából lettek kivágva, a lovak pedig csillámos arany fotókartonból. A rudak amin a lovak voltak, pedig fehér-piros csíkos szívószálból álltak

– árulta el nekünk.

 

Gondolom senkinek sem meglepő, hogy ezekkel az egyedi jelmezekkel Celina minden farsangi jelmezversenyen bezsebelte az első helyezettnek járó díjat. Volt már azóta medúza, sőt sparhelt is. 

– Ha ő boldog, akkor mi is. Éppen ezért bátorítom az anyukákat, hogy nyugodtan próbáljanak meg otthon farsangi jelmezt varázsolni a gyerekeknek – biztatja a szülőket Ildikó. 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás