RETRO RÁDIÓ

Szivárognak vissza Zuglóba Tóth Csaba emberei





Hiába járt le december végén a "zuglói szoci keresztapa" egyik bizalmi emberének a megbízása a zuglói önkormányzatnál, újabb feladatot kapott zsíros pénzért. Tóth Csaba emberei kitartanak a kerületben!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.01.
Módosítva: 2022.12.02.
XIV. kerület Zugló

Nincs meg az akarat Zuglóban, hogy ténylegesen megváljanak Tóth Csaba, korábbi szocialista képviselő bizalmi embereitől. Miután tavaly ősszel sorra buktak ki a "zuglói szoci keresztapa" zűrös ügyei, és több korrupciós üggyel is meggyanúsították, úgy tűnt, hogy Zuglóban megpróbálnak megszabadulni a régi szocialista elittől. Májusban menesztették Tóth emberét, Baracskai Gábort a Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. vezérigazgatói posztjáról, Tóth befolyása azonban nem csökkent a kerületben, csápjai mindenhová elérnek - írja a Ripost

Karácsony Gergellyel... szivárognak vissza Tóth emberei Zuglóba

Ennek megszüntetésére irányuló lépés lehetett például Baracskai Gábor tavaszi eltávolítása a városgazdálkodás éléről, vagy az, hogy a szintén Tóth Csaba emberének tartott Békefi László szocialista ügyvéd átláthatósági biztos megbízatása megszűnt tavaly december végével. Békefi annak az alapítványnak az elnöke, amit Tóth bizalmi emberei alapítottak még 2012-ben. Hadházy Ákos szellőztette meg tavaly ősszel, hogy ez az alapítvány 2013-ban megvett egy XXII. kerületi gyártelepet, később azonban Tóth Csaba cégére jegyeztek be rajta vételi jogot. A kérdés, hogy azért volt-e szükség az alapítvány közbeiktatására, hogy a politikusnak ne kelljen feltüntetnie a nagy értékű ingatlant a vagyonnyilatkozatában?

Békefi László máris új megbízást kapott.

Békefi ezek alapján igencsak jó barátságot ápol Tóth Csabával, így nem meglepő, hogy januártól már nem ő Zugló átláthatósági biztosa, annál meglepőbb azonban az, hogy Zugló Önkormányzata november közepén őt bízta meg azzal, hogy képviselje őket egy kártérítési perben. Mint azt a Ripost megírta múlt héten, egy zuglói önkormányzati lakásban halálos áramütés ért egy családanyát. 2020 áprilisában Katalint zuhanyozás közben rázta meg az áram, a mentősök már nem tudták megmenteni az életét. Az eset előtt két ízben is jelezték az önkormányzatnál, hogy azt tapasztalják, hogy „ráz a bojler”. A szerelő azonban csak a haláleset másnapján telefonált időpontot egyeztetni… A zuglói önkormányzat szőrén-szálán elismerte az esetet a Ripostnak. „Az ügyben a felek egyezségi kísérletén dolgozunk. Több információt az ügyben egyelőre nem tudunk adni” – tájékoztatták a lapot. Kiderült, hogy az önkormányzat meg is bízott egy ügyvédet az ügyben. Nem is akárkit, hanem Békefi Lászlót. Úgy tűnik, csupán szemfényvesztés volt, hogy Tóth Csaba emberének lejárt az átláthatósági biztosi megbízatása, kap helyette új megbízásokat a zuglói önkormányzatnál. Békefi megbízása arra szól, hogy elkészítse a sérelem-díj összegének megállapításához szükséges szakvéleményt, ezért 250 ezer forint illeti meg.


 


 





 





Ezeket olvastad már?
Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás