RETRO RÁDIÓ

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Jelentősen megcsappanhat a turizmus a mostani szigorítással.Megosztás
Szerző: metropol
2022.12.08. 17:30
szigorítás szex

A délkelet-ázsiai ország képviselői egyhangúlag fogadták el azt a törvénytervezetet, aminek értelmében megtiltanák a házasságon kívüli szexet Indonéziában. Azok, akik megszegik a törvényt, akár egy év börtönbüntetést is kaphatnak – írja a People. A világ egyik legnagyobb muszlim államában már eddig is szigorú törvények voltak érvényben, többek között máig tilos az alkohol, a szerencsejáték, de súlyosan büntetik a melegeket, valamint a házasságtörőket is

A mostani törvény nemcsak a helyiekre, hanem az oda utazó turistákra is vonatkozni fog

Yasonna Laoly igazságügyi miniszter szerint rendkívül nehéz volt meghozni a döntést egy olyan több nemzetiségű országban, ahol 270 millió ember él. 

Usman Hamid az Amnesty International igazgatója érthető módon sajnálatának adott hangot, mondván ez a törvény óriási visszalépés az utóbbi évtizedekhez képest. A nemzetközi jogvédő szervezet vezetője szerint az emberi jogok e törvénnyel súlyos csorbát szenvedtek. A helyi büntető törvénykönyvet már 2019-ben meg akarták volna változtatni, ám az akkori tiltakozási hullám miatt végül az lekerült a napirendről.

A most elfogadott törvény ellen kedden több tucat ember vonult utcára azért, hogy tiltakozzon a jakartai kormány döntése ellen. A szakértők szerint többen a bíróságokon fogják megtámadni a vitatott rendelkezést. 

A törvény támogatói szerint azonban ezzel Indonézia megszabadul a holland gyarmati örökségtől, ráadásul hároméves átmeneti időszakot is ad annak bevezetésére. 

 

Ezeket olvastad már?
Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás