A vegetáriánus Robynnak döntenie kellett, az életet vagy a halált választja

A fiatal nőnek döntenie kellett, hogy meghal vagy elfogadja az állati eredetű szívbillentyűket.Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2022.12.11.
műtét kórház szív donor

Veleszületett szívhibát diagnosztizáltak 2009-ben Robyn Cairney orvosai. A vegetáriánus sportolónak akkor élet és halál között kellett döntenie, ugyanis csak sertésből származó szívbillentyűt tudtak neki beültetni.

A nő az életet választotta és hiába volt vegetáriánus, belement, hogy orvosai elvégezzék rajta a szükséges műtétet.

Az operáció után kb. 5 évvel újabb operációra volt szüksége Robynnak, mivel meghibásodtak a korábban beültetett billentyűk, így ezúttal egy tehéntől kapott újakat, a korábbiak helyett.

Idén májusban a nő hirtelen annyira rosszul lett, hogy összeesett és párjának kellett őt újraélesztenie, ezzel megmentve életét.

A kiérkező mentők azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy a tehéntől beültetett részek nem működnek megfelelően, ami súlyos vérnyomásproblémákat okoz nála, ezért azonnali műtétre van szüksége.

A nőnek felnyitották a mellkasát, a saját tüdőbillentyűjét és egy emberi donor szívbillentyűjét is felhasználták, hogy a korábbit le tudják cserélni. Ezáltal biztosították számára a megfelelő vérkeringést, ami miatt várhatóan további 15 évig nem lesz szüksége újabb műtétre és teljes értékű életet tud majd élni.

Robyn azóta lábadozik, a karácsonyt és a szilvesztert várhatóan már otthon, családjával töltheti majd.

„Várom 2023-at és remélem, hogy egy sokkal egészségesebb és kevésbé stresszes év áll előttem” – árulta el a nő a Daily Starnak.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás