Hatalmas kártérítést kapott a nő, akit a főnöke barack hangulatjelekkel bombázott

A szexuális zaklatás súlyos bűnnek számít, főleg hogyha a főnök követi el a beosztottja ellen, még akkor is, ha csak üzenetekben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.28.
illetlen üzenetek

Elképesztő történetről érkeztek hírek az Egyesült Királyságból. Egy jogi okokból meg nem nevezett nő ugyanis 420 ezer font (198 millió forint) összegű kártérítést nyert munkáltató cége ellen, mert állítása szerint a főnöke szexuálisan zaklatta. Ez még egy hétköznapi történetnek tűnhet, azonban a legtöbb zaklató üzenet, amit az illetlen főnökétől kapott „csupán” barackot ábrázoló hangulatjeleket tartalmazott. Napjainkban a közösségi médiában ez a kerek női fenekeket szimbolizálja, és a bíróság is egyetértett azzal, hogy a zaklató férfi is ilyen célzattal használta üzenetében a gyümölcsöt.

A hónapokon át tartó zaklatásnál a legtöbbször barack hangulatjelekkel, és csókokat küldő írásjelekkel bombázta a hölgyet a főnök, aki ráadásként még prémiumot is felajánlott, ha vele tölti a szabadidejét. Az egyébként nős férfi végül odáig ment, hogy féltékenykedni kezdett a munkahelyen dolgozó urakra, akik beszélgettek a nővel. Emiatt egyébként még a fizetésemelési kérelmét is megtagadta a nőnek, aki később ezért fel is mondott – számolt be róla a Metro.co.uk.

Bár több olyan emojit is használnak az emberek a cseteléshez, amelyeknek szexuális tartalmat tulajdonítanak az emberek, két olyan felkapott szimbólum van, amiket főként ilyen célra használnak, ezek pedig a barack és a padlizsán képek.

A barack emoji a kerek női popsit jelenti a chaten való beszélgetés során Fotó: YouTube

Míg a barack jelentése a nőkre vonatkozik, addig a padlizsán a férfiak hímvesszőjét jelképezi az üzenetekben. Ezzel a Facebook üzemeltetése is tisztában van, és pont a szexuális zaklatások visszaszorítása érdekében azokat az embereket, akik gyakran használják illetlen célozgatásra ezeket a szimbólumokat, letilthatják az oldalról.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen rejtett jelentései vannak a gyakran használt emojiknak, akkor tekintsd meg ezt a videót, ahol lerántják a leplet a legtöbbet használt 50 emojiról.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás