Elképesztő eset: a rendőrök mentették meg a csokitolvajt, amikor rajtaütöttek





Külföldre tervezett szökése előtt sikerült elfogniuk a szigetszentmiklósi rendőröknek azt a férfit, aki édességek fuvarozásával csalt. Több mint 70 milliós rakományait egy vecsési telephelyen depóztatta. Még eladás előtt sikerült hiánytalanul lefoglalni és visszaadni a zsákmányt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.31.
mohó

Egy 49 éves férfi kicsit másképp értelmezte a halloweeni „Csokit, vagy csalok!” kifejezést. Nem vesztegette az idejét arra, hogy jelmezbe öltözve kéregessen édességet, ennél sokkal körmönfontabb módszerrel szerezte be csokikészletét - számolt be róla a Bors.

Franciaország helyett Vecsésre szállított

A férfi megvásárolt egy fuvarozó céget, ám annak kialkudott árát a mai napig nem fizette ki. Ettől függetlenül a vállalkozását sikeresen beindította, sofőröket alkalmazva vett fel megrendeléseket alvállalkozóktól. A megrendelések vállalt teljesítését azonban teljesen máshogy intézte, mint ahogy azt kellett volna. Kamionjaira a külföldi telephelyeken történt bepakolás előtt lopott rendszámot szereltek fel, majd a rakománnyal elindulva visszarakták a valódi rendszámot. A kamionok viszont ahelyett, hogy a vállalt úti cél felé vették volna az irányt, egy vecsési telephelyen kötöttek ki.

Ott találták meg a rendőrök a 39 millió forint értékű csokoládéval megpakolt teherautót, amelynek Németországból Franciaországba kellett volna megérkeznie. Mellette állt az a két járműszerelvény, amelyek pedig Hollandiából indultak, rakterükben 17, illetve 16 millió forintot érő, több raklapnyi, egy égitest nevét viselő édességgel (feltehetőleg Mars csokival).

70 milliós csokirakományt foglaltak le a rendőrök

Attól féltek, külföldre szökik a csokitolvaj

Szerencsére kár csak ideiglenes jelleggel érte a gyártó cégeket, mivel a szigetszentmiklósi nyomozók felderítésének köszönhetően a 72 millió forintos készletüket hiánytalanul visszakaphatták. A 49 éves férfit viszont hiába keresték, a bejelentett és a rend­őrök előtt ismertté vált címein nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben továbbra is folytatták a keresést, félő volt ugyanis, hogy külföldre szökik.

Elfogás helyett életmentés következett

Végül egy óbudai lakásban találtak rá, az elfogás azonban 180 fokos fordulatot vett, a férfi ugyanis eszméletlen állapotban, a falnak dőlve ült az erkélyen. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, miközben próbálták magához téríteni. Míg a mentőket várták, kiderült, hogy nincs nagy baj, alapbetegségei miatt lett rosszul, gyógyszerét nem vette be, csak levegőzni ment az erkélyre, vissza azonban már nem tudott menni. A következő mondatnál újra eszméletét vesztve dőlt volna le a székről, ha az egyik nyomozó nem kapja el. A mentősök szerint kórházi kezelést nem igényelt, ezért a rendőrök előállították. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen három rendbeli csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás