2015. szeptember: 7 éve támadtak a magyar rendőrökre a migránsok Röszkén – Videó!





„Hét éve ezen a napon volt a röszkei csata. Hazánk déli határát illegális migránsok ezrei ostromolták” – emlékezett vissza Orbán Viktor.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.16.
erőszakos migránsok

A mai napon hét éve, 2015. szeptember 16-án a Röszke-Horgos határátkelőhely szerb oldalán több száz illegális migráns gyülekezett, követelve, hogy engedjék át őket Magyarországra. Miután a magyar rendőrök megtagadták a migránsok átengedését, azok a szíriai származású, de egy ideje már Cipruson élő Ahmed H. vezetésével rátámadtak a határvédőkre. Ahmed H. hangosbemondón uszította a migránsokat, akik erre kövekkel dobálták meg a magyar rendőröket. Az összecsapásokban 20 rendőr sebesült meg. A röszkei határátkelőhelyen történtek miatt később elfogták Ahmed H.-t, és eljárást indítottak ellene. Közben kiderült, hogy a migráns tagja egy iszlamista szervezetnek. A szíriai férfit terrorcselekmény bűntette miatt jogerősen öt év börtönre és tíz év kiutasításra ítélte a szegedi bíróság. 2019 szeptemberében kiutasították a terroristát Ciprusra. Akkoriban Ahmed H. mellett kiállt a nemzetközi baloldal, Soros Györgytől az EP-n át az amerikai külügyig bezárólag – írja az Origo.

Az akkori eseményekről Magyarország miniszterelnöke is megemlékezett. A kormányfő ezt írta a Facebook-oldalára:

Hét éve ezen a napon volt a röszkei csata. Hazánk déli határát illegális migránsok ezrei ostromolták. Magyarország határait megvédtük, és azóta is minden egyes nap megvédjük.

Hét éve volt a röszkei csata. Hét éve megmutattuk: itt úgysem jöhetnek át! Most már határvadászok védik Magyarország déli határát. Köszönjük a szolgálatukat!” – közölte Orbán Viktor a videós posztja mellett.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás