Most megszabadulhatnak feleslegessé vált lomjaiktól a kőbányaiak





Június 7–15. között a X. kerületben szabadulhatnak meg a lakosok a feleslegessé vált nagydarabos otthoni szemetektől, a VIII-ik kerületben pedig véradás lesz, de születésnapot is ünneplünk. A Metropol összegyűjtötte a nap fontos eseményeit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.07.
ez lesz ma

A limlomokat úgy kell kihelyezni az utcára 18 óra után, hogy az ne zavarja se az autós-, se a gyalogosközlekedést. Aki ettől eltér, az közterület-szennyezési szabálysértést követ el. Az FKF a nagydarabos szemetek elszállításáról a kihelyezést követő napon gondoskodik, és a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását is. Az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása azonban az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának a feladata. A X. kerület lomtalanítási övezeteit megtalálják az FKF honlapján.

Ezeket lehet kitenni:

  • háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék, ami nem fér bele a kukába

  • bútorok

  • matracok

  • szőnyegek és bőröndök

  • nagy méretű sportszerek

  • gyerekfürdetők

    Következő lomtalanítási helyszínek és időpontok:

  • III. kerület, június 19–30.

  • XIV. kerület, július 3–18.

    Véradás a VIII. kerületben

    Ma 12–18 óra között a Blaha Lujza téri Europeum Plazában várják a véradókat. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges.

    Jelentkezés ingyenes képzésekre a XXIII. kerületben

    Július 15-ig jelentkezhetnek a soroksári lakosok az önkormányzat által biztosított ingyenes, szeptemberben induló kezdő, haladó angol- és németnyelv-tanfolyamra, valamint az informatikai képzés alap-, illetve haladó képzéseire. A jelentkezési lapokat személyesen vagy elektronikusan lehet benyújtani.

    Liam Neeson 70!

    Ma ünnepli 70. születésnapját Liam Neeson ír származású színész. Számos híres filmben játszott, többek között a Schindler listájában, amiért Oscar-díjra jelölték, de szerepelt a Star Wars-előzménytrilógia első részében is.

    Fotó: YouTube

    Új Bubi-gyűjtőpontok Zuglóban?

    A BKK folyamatosan fejleszti közbringarendszerét és vizsgálja, hogy hol lehetne újabb gyűjtőállomásokat létrehozni. Az új területek között van a XIV. kerület két része is, a Városligetnél és az Istvánmezőnél. A közlekedési cég felé a lakosok is tehetnek javaslatokat egy online kérdőív segítségével, hogy hol épüljenek a jövőben bringás gyűjtőállomások.

    Döntés születhet a 2023-as költségvetésről

    Ma nyújtja be a 2023-as költségvetést a Pénzügyminisztérium. Varga Mihály tárcája a szükséges iratokat már el is küldte a minisztériumoknak. Az Országgyűlés várhatóan július közepén fogadhatja el a jövő évi büdzsét, amellyel az Orbán-kormánynak a célja, a gazdasági kiszámíthatóság biztosítása. 2023-ban 4,1 százalékos növekedést vár a kabinet, a következő négy évben a bővülés mindvégig meghaladhatja majd a négy százalékot. Fontos hangsúlyt kap a jövő évi költségvetésben a költségvetési hiány és az államadósság további csökkentése.





    Ezeket olvastad már?
    Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

    Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

    Vidámságot, nevetést és izgalmat hozott Budapest életébe 133 éve: mutatjuk, hogy mi ez

    Vidámságot, nevetést és izgalmat hozott Budapest életébe 133 éve: mutatjuk, hogy mi ez

    Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

    Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

    "Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

    "Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás