RETRO RÁDIÓ

Gulyás Gergely: A rezsicsökkentés és az árstopok nélkül 5-6 százalékponttal magasabb lenne a drágulás





A pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, a háborús helyzetben a kormány indokoltnak látja az árstopok fenntartását. A sajtótájékoztatón többek között a miniszter azt is leszögezte, hogy a kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.17.
árstop

A magyar kormány továbbra is csak olyan szankciókat támogat, amelyek nem fájnak jobban Magyarországnak és Európának mint Oroszországnak, a gázembargó esetén viszont Európa egészének ellátása kerülne veszélybe - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Kormányinfón, ahol megerősítette: a kormány nem támogatja a globális minimumadó bevezetését.

A tárcavezető a jövő héti EU-s csúcstalálkozóval kapcsolatban azt mondta: a magyar kormány álláspontja továbbra is az, hogy az Európai Unió egysége fontos, de csak olyan döntéseket, szankciókat támogatnak, amelyek nem fájnak jobban Magyarországnak és Európának mint annak, akit szankcionálni akarnak.

Fotó: Facebook

Kijelentette: az eddigi brüsszeli döntések hozzájárultak ahhoz, hogy az infláció ilyen rekordmagas legyen, a gázembargó bevezetése esetén pedig Európa egészének ellátása kerülne veszélybe, ezt nem csak a magyar, hanem az egész európai gazdaság megszenvedné.

Közölte azt is: a globális minimumadót nem támogatja a kormány, így az európai pénzügyminiszterek pénteki ülésére a magyar pénzügyminiszter ezzel a „kötött mandátummal” érkezik.

A kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat

- jelentette ki a pénteki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. azt mondta: a kormány szerint nem kell anyagilag ellehetetleníteni azokat, akik autóval járnak, „ha már a főváros úgyis minden eszközzel, úton és módon ellehetetleníteni igyekszik őket”. Hozzátette: sem a kormánynak, sem polgármestereknek, „még liberális polgármestereknek sem” javasolja, hogy életvezetési tanácsokat adjanak. Mindenki a jogszabályok betartása mellett úgy él, ahogy neki kényelmes. Szabadság van - jelentette ki. Fotó: MTI/Balogh Zoltán Aláhúzta, a jelenlegi helyzetben fontos, hogy amennyire lehet, mérsékelni kell Magyarország határain belül a világgazdasági hatások ellenére is az inflációt, és a magyar kormány a lehető legtöbbet teszi ennek érdekében. A tárcavezető kiemelte: a kormány a rezsicsökkentés megvédésével és az árstopokkal elérte, hogy 5-6 százalékkal alacsonyabb az infláció, mint ezen intézkedések nélkül lenne.

Gulyás Gergely a Ryanair extraprofitjáról is beszélt

„Folyamatban van a fogyasztóvédelmi eljárás a Ryanairrel szemben. Gulyás Gergely elmondta: két ponton is hibádzik a Ryanair érvelése a különadóval szemben. A Ryanair esetében mindenki forduljon a fogyasztóvédelmi hatósághoz, ha át akarja a cég hárítani a terhet. A többi területen is figyeli a kormány az esetleges áthárítást. A K&H Bank esetében is fogyasztóvédelmi eljárás indul” - közölte.

Álhír a kormányhivatali leépítés és elvonás

Gulyás Gergely cáfolta a sajtóban megjelenteket arról, miszerint Pintér Sándor belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen arról beszélt, hogy nem lesz béremelés, sőt, a humánszféra örüljön, ha nem sújtják elvonásokkal. A politikus kijelentette: nem volt erről szó az eseményen.

A pedagógus-béremelés kapcsán hozzátette: Az uniós forrásokból háromszor 10 százalékot tudunk emelni 2024-ig, efelett hazai források kellenének.

„Az ellenzék mindent megtesz, hogy a tanárok és az orvosok béremelését blokkolja, miközben néhányan EP-képviselőként havi ötmillió forintot keresnek. Ez szerintem felháborító” – mondta.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: álhír, hogy a kormányhivatalokban leépítéseket terveznek. Hozzátette: nincs szükség leépítésre az államigazgatásban.





Ezeket olvastad már?
„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás