RETRO RÁDIÓ

Akciófilmbe illő jelenetek: így rohanják le a rendőrök a kábítószer-kereskedőket - Videó





Egy egész bűnbandát, 12 embert fogtak el 9 helyszínen a Pest megyei felderítők.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.30.
rendőrségi razzia

Egy kábítószerrel üzletelő férfiről szerzett információ feldolgozásának láttak neki a Pest megyei felderítők 2020 tavaszán. Az előkészítő eljárásban gyűjtött adatok megerősítették az alapinformációt, a további munka már szélesebb mederben, további érintettekre - ellátó, segítők, fogyasztói kör - kiterjesztve folytatódott. A rajtaütéseket akkorra időzítették, amikor már minden célszemélyre elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre.

Az első felvonás 2022. április 25-én hajnalban, két fővárosi helyszínt érintve indult. Egy VIII. Futó utcai társasházban bérelt lakást rohantak le a rendőrök, ahonnan egy 31 éves terjesztő és egy fogyasztó távozott megbilincselve. Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, illetve a társaságában lévő két férfin. Utóbbiakat tanúként hallgatták ki, a lakásból kilépő, kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított ügyfélnek a kihallgató helyiségben ért véget a történet. A 31 éves O. Krisztiánt, valamint 30 éves barátnőjét, G. Barbarát őrizetbe vették, kihallgatásukon egyikük sem tett vallomást, kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják őket - olvasható a . A megalapozott gyanú szerint O. Krisztián és barátnője a közösen bérelt lakásban tárolták, porciózták a drogot, majd legtöbbször ugyanitt zajlott a cserekereskedelem is 2500-3000 Ft/gramm áron. A vevőket a barátnő gardírozta, kísérgette. Illusztráció (Pixabay) A második felvonást 2022. április 27-re időzítettéka zsaruk. Hét Pest megyei, illetve budapesti helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő. Őrizetbe vették a 44 éves H. Istvánt, valamint a 32 éves Sz. Gábort, velük a kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúját közölték. A banda többféle anyag terjesztésére szakosodott, H. István a drogot O. Krisztiántól szerezte be, majd továbbadta fogyasztóinak, illetve Sz. Gábornak, aki szintén ellátta vevőit. A kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be, extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bűnös úton szerzett bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot. A rendőrök az őrizetbe vett gyanúsítottak lakását, valamint a kábítószer tárolására használt bérleményeket is átkutatták, a helyszínekről bűnjeltasakokkal megpakolva távoztak. A nyolc, kutatással érintett helyszínen pénzt, több mint 1 kilogramm zöld növényi törmeléket, 815 gramm kábítószergyanús masszát, 3600 gramm kábítószergyanús port, 147 tablettát, valamint 54 gramm kristályos állagú anyagot foglaltak le. Az igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálatra küldött cuccokon kívül a rendőrök átvállalták jó néhány szennyezett edény, digitális mérleg, fecskendő, pipa, tasak, poros plasztik kártya, dohányőrlő megőrzését is. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatását, a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést a bíróság azóta mindnyájuk vonatkozásában elrendelte.  




Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás