Városháza-botrány: Lezárult a kamu vizsgálat a Városháza-ügyben





Teljesült az előre megírt forgatókönyv a Városháza-botrány fővárosi vizsgálóbizottságában: miután nem folyhatott le rendes vizsgálat, a baloldal gyorsan megszavazta, hogy szerintük nem történt semmi, és leszavazta a Fidesz 35 oldalas jelentését.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.24.
eredmény

A Városháza eladása valószínűsíthetően tervbe volt véve a főváros baloldali vezetése részéről, ahogyan a III. kerületi Mocsárosdűlő egy részének beépítése és értékesítése is - állította Kovács Péter, a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság kormánypárti elnöke, miután lezárult a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság munkája.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai egy 35 oldalas „összefoglaló jelentésben” részletesen igazolják, hogy mindez a rendelkezésre álló dokumentumok, a nyilvánosságra került hangfelvételek és a testület előtt tanúként megjelentek elmondása alapján megállapítható.

Lezárult a kamu vizsgálat a Városháza-ügyben Fotó: Metropol/NZ

Ugyanakkor a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság ülésén a Soproni Tamás bizottsági alelnök, momentumos politikus által készített jelentéstervezetet fogadta el a grémium baloldali többsége, amely egyúttal leszavazta a Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök által készített 35 oldalas tervezetet.

Az elfogadott változat azt rögzíti, hogy az ügyben „nem született olyan döntés, amely szerint a városvezetés eladja a Városháza épületét”. Az más kérdés, hogy egy sor hangfelvétel bizonyítja: városházi politikusok, például a vagyonkezelő vezetője is tárgyalt erről, amiért utólag még kapott is egy kamu fegyelmit Karácsony Gergelytől...

Bajnai nem jelent meg a bizottság előtt

„Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök nem jelent meg a bizottság előtt és írásban sem adott releváns válaszokat, így ”a főváros működésében és a fővárosi ingatlanok értékesítésében vállalt szerepéről a nyomozó hatóságnak van feladata és jogköre tovább vizsgálódni„ – ismertette Kovács Péter. A nyilvánosságra került hangfelvételeken elhangzó, jutalékos formában működő ingatlaneladási rendszer működését a bizottság előtt megjelent ingatlanközvetítő vallomása megerősítette; ”ennek bizonyíthatóságát a nyomozóhatóság tudja kideríteni„.

Bajnai nem jelent meg a bizottság előtt Fotó: MTI Ujvári Sándor

Barts Balázs azt állította, hazudott a befektetőknek

”A bizottság előtt megjelenő Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója azt vallotta, hogy „hazudott a Városháza eladása tárgyában meghívott befektetőknek” – közölte a vizsgálóbizottság fideszes elnöke, aki rámutatott arra is: „Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az előző évi munkájáért kapott jutalmat Barts J. Balázs, ami ”kizárja, hogy a befektetők előtt tett kijelentéseit a vezérigazgató a főpolgármester tudta nélkül, sőt az ő utasításával ellentétesen tette„.





Ezeket olvastad már?
A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás