RETRO RÁDIÓ

Újabb lezárások és elterelések a pesti alsó rakparton





Jelentős útfelbontásokkal jár az most kezdett víznyomócsőcsere, ezért megváltozott az autós és buszos forgalmi rend is. 2022 augusztusáig biztosan eltartanak a lezárások a rakparton.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.06.
fővárosi dugók

A pesti alsó rakpart közlekedését is érinti a ma kezdődő főnyomócső-rekonstrukció, ám a Lánchídtól délre lévő munkaterület mellett a forgalom zavartalan – közölte a budapesti Közlekedési Központ (BKK). A pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje. Ma kezdődtek a munkák, amelyek jelentős felbontásokkal járnak.

A munkálatok miatt lezárásokra és megnövekedett utazási időre lehet számítani (Forrás: BKK)

Lezárások és elterelések kezdődtek a rakparton

Északi irányban továbbra is lehet közlekedni: a Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak az itt közlekedők, míg ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát használhatják. Ezzel egy időben az autók elől déli irányban lezárják a Jane Haining rakpartot. A déli közúti irány a továbbiakban az Apáczai Csere János utcán át közlekedhet, és az Irányi utcánál tud az alsó rakpartra ráhajtani.

Megváltozik a buszok útvonala is

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utcai végállomás felé már hétvégén is a Jane Haining rakparton közlekednek, így az Erzsébet tér helyett a József Attila utcában, az Eötvös téren és a József nádor téren állnak meg.

Mától az autós és buszos közlekedés is változik (Forrás: BKK)

Jövő augusztus előtt biztos nem kapjuk vissza a rakpartot

A víznyomócső-rekonstrukció első fázisa augusztus 23-án indult a Lánchídtól északra. Ezek a munkák azonban eddig nem igényeltek több lezárást a júniusban bevezetett forgalmi rendhez képest. Mától azonban a Lánchídtól délre is elkezdődik a csőrekonstrukció, ezért új forgalmi rendet kellett kialakítani a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti Jane Haining rakparton. Az Eötvös tér és a Margit híd közötti alsó rakparti szakasz – az id. Antall József rakpart – továbbra is zárva marad. A felújítás várhatóan 2022 augusztusáig tart.





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás