RETRO RÁDIÓ

„Végtagok nélkül megyek haza?” – Mónika kezét és két lábát egymásután kellett amputálni





Pár hónap alatt fenekestül fordult fel az élete Tóthné Kaponya Mónikának. A 39 éves nő nem is olyan rég, még egyszerre két helyen, egy zöldségesnél és másodállásban takarítónőként is dolgozott. A gyötrelmeken átment asszony kálváriája januárban kezdődött egy rosszulléttel. Az akkor kórházba került nő ma már lábak és kéz nélkül éli mindennapjait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.04.
betegség

Januárban gyomorpanaszokkal vitték kórházba Tóthné Kaponya Mónikát, akit azonnal műtőbe toltak, hogy a kilyukadt gyomrát megműtsék. Ott aztán kiderült, hogy ennél is nagyobb a baj, érelzáródása van. Ekkor még szerencséje volt a nőnek, azt a problémát még kezelni tudták műtéttel az orvosok. Azonban hiába volt a beavatkozás, az azt követő vizsgálatok után egyre elkeserítőbb lett a helyzet. Ugyanis a csaknem 40 éves nő minden végtagjában olyan mértékű érelzáródás találtak az orvosok, amit nem tudtak kezelni.

„Szinte minden vizsgálat után amputáció következett. Március elsején a bal lábamtól, majd március 8-án a jobb lábamtól, március 12-én a bal karomtól kellett elbúcsúznom” – mesélte a Pécs Aktuálnak a megviselt asszony.

Az azóta sem derült ki, hogy pontosan mi okozhatta a betegséget. Mónika azóta is keresi az okokat, és úgy véli, hogy az érelzáródásnak talán köze lehet egy pár éve Orfűn szerzett elfekélyesedett és ezért két évig kezelt talpsérülésnek.

„Az orvosok végül annyit közöltek, hogy genetikai betegségben szenvedek, bár a családban ehhez hasonló betegsége senkinek nem volt. Úgy tudom, most egyedül vagyok a megyében, akinek ennyi végtagja hiányzik” – szögezte le Mónika, akiben a kórházban még az is felmerült, hogy végtagok nélkül tud csak hazajönni.

A három hónap alatt összesen több mint 15 műtéten átesett pécsi nő csak jó pár héttel a műtétet követően mert kerekesszékben utcára menni.

„Most már olykor kimegyek, azaz kitolnak levegőzni az utcára. De eleinte nagyon zavart az emberek viselkedése” – összegezte az asszony, aki tervezi azt is, hogy pszichológus fordul.

Szerencsére szerető férjére és a velük egy lépcsőházban élő édesanyjára mindenben számíthat. A házaspár az asszony állapota miatt fürdőfelújítást szeretne, hogy könnyebben mehessen a mosdatás, ami jelentősen könnyítené a mindennapi életüket.





Ezeket olvastad már?
Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás