RETRO RÁDIÓ

Unokázós csalókat fogtak el Budapesten a rendőrök – Videó!

A két nő egymillió forintot zsákmányolt egy megrémült idős hölgytől, aki csak a fiának akart segíteni.Megosztás
Szerző: metropol
2021.08.26. 15:00
VIII. kerület átverés

Órákkal a bűncselekmény elkövetése után szereztek ugyan tudomást a csalásról az érdi rendőrök, másnap este már az előállító helyiségben időzött az a két nő, akik egy idős asszonyt károsítottak meg – írja a Police.hu.

Mobiltelefonján kereste a 65 éves tárnoki nyugdíjast augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfihang. A telefonban azt állította, hogy fia egy drogügylet futáraként elhagyta a szállítmányt, és ezért 12 millió forinttal tartozik nekik. Az idős hölgy megrémült, és felajánlott 1 millió forintot. A csalók egy nőt küldtek, hogy átvegye a borítékot, benne a jelentős pénzösszeggel. A tömött boríték átadása megtörtént, az asszony órákkal később szembesült azzal, átverték, csalás áldozata lett.

A rendőrök az órákkal később tett bejelentés alapján megindultak

Minden lehetséges eszközt és módszert igénybe véve másnapra eljutottak két budapesti nőig. A főváros VIII. kerületében, a Baross utca és Német utca kereszteződésénél vették ki a forgalomból azt a gépkocsit, amelyben utaztak. A 21 éves U. Nikolettát és a 34 éves P. Edinát elfogták és előállították. A két nő mindent bevallott, sőt még korábbi csalásokról is meséltek, amelyekben részt vettek.

Újfajta „unokázós” csellel próbálnak pénzt kicsalni idősektől a bűnözők /Képünk csak illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomás tettek, sőt több korábbi csalásban való részvételüket is jegyzőkönyvbe diktálták. A gyanú szerint együtt érkeztek 2021. augusztus 23-án a tárnoki ház közelébe, U. Nikoletta a kocsiban várt, míg P. Edina átvette a kicsalt egymilliót tartalmazó borítékot az áldozattól. A pénzt később továbbadták megbízóiknak. A két őrizetbe vett nővel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály, egyben kezdeményezték letartóztatásukat. Az érdi rendőrök vizsgálják azokat a korábbi csalásokat is, amelyekről a gyanúsítotti kihallgatásokon tett említést a két nő, de a nyomozás kiterjed arra is, kitől, milyen úton és hányszor kaptak megbízást a futárfeladatok elvégzésére.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az „unokázós”-ként elhíresült csalások módszere az elmúlt időszakban változott. Egyre ritkább az unoka közlekedési balesetére hivatkozás, a legenda módosult. Leggyakrabban kábítószeres ügyet sejtetnek a háttérben, a hozzátartozó szabadon bocsátását milliós összegektől teszik függővé. Legyen bármilyen ijesztő is első hallásra egy szerettükkel kapcsolatos rémhír, ne dőljenek be a csalóknak, bizonyosodjanak meg a hír valódiságáról/valótlanságáról, hívják fel hozzátartozójukat, hogy leellenőrizzék a hallottakat! Ne adjanak át pénzt idegennek! Több mint két és fél évvel ezelőtt indította útjára a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Bontsa a vonalat! kampányát. A programsorozat célja a minél szélesebb körű tájékoztatás, a legkülönbözőbb csalási módszerek megismertetése a legveszélyeztetettebb korosztály tagjaival.

Ezeket olvastad már?
Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

„Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás