Unokázós csalókat fogtak el Budapesten a rendőrök – Videó!





A két nő egymillió forintot zsákmányolt egy megrémült idős hölgytől, aki csak a fiának akart segíteni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.26.
VIII. kerület átverés

Órákkal a bűncselekmény elkövetése után szereztek ugyan tudomást a csalásról az érdi rendőrök, másnap este már az előállító helyiségben időzött az a két nő, akik egy idős asszonyt károsítottak meg – írja a Police.hu.

Mobiltelefonján kereste a 65 éves tárnoki nyugdíjast augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfihang. A telefonban azt állította, hogy fia egy drogügylet futáraként elhagyta a szállítmányt, és ezért 12 millió forinttal tartozik nekik. Az idős hölgy megrémült, és felajánlott 1 millió forintot. A csalók egy nőt küldtek, hogy átvegye a borítékot, benne a jelentős pénzösszeggel. A tömött boríték átadása megtörtént, az asszony órákkal később szembesült azzal, átverték, csalás áldozata lett.

A rendőrök az órákkal később tett bejelentés alapján megindultak

Minden lehetséges eszközt és módszert igénybe véve másnapra eljutottak két budapesti nőig. A főváros VIII. kerületében, a Baross utca és Német utca kereszteződésénél vették ki a forgalomból azt a gépkocsit, amelyben utaztak. A 21 éves U. Nikolettát és a 34 éves P. Edinát elfogták és előállították. A két nő mindent bevallott, sőt még korábbi csalásokról is meséltek, amelyekben részt vettek.

Újfajta „unokázós” csellel próbálnak pénzt kicsalni idősektől a bűnözők /Képünk csak illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomás tettek, sőt több korábbi csalásban való részvételüket is jegyzőkönyvbe diktálták. A gyanú szerint együtt érkeztek 2021. augusztus 23-án a tárnoki ház közelébe, U. Nikoletta a kocsiban várt, míg P. Edina átvette a kicsalt egymilliót tartalmazó borítékot az áldozattól. A pénzt később továbbadták megbízóiknak. A két őrizetbe vett nővel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály, egyben kezdeményezték letartóztatásukat. Az érdi rendőrök vizsgálják azokat a korábbi csalásokat is, amelyekről a gyanúsítotti kihallgatásokon tett említést a két nő, de a nyomozás kiterjed arra is, kitől, milyen úton és hányszor kaptak megbízást a futárfeladatok elvégzésére.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az „unokázós”-ként elhíresült csalások módszere az elmúlt időszakban változott. Egyre ritkább az unoka közlekedési balesetére hivatkozás, a legenda módosult. Leggyakrabban kábítószeres ügyet sejtetnek a háttérben, a hozzátartozó szabadon bocsátását milliós összegektől teszik függővé. Legyen bármilyen ijesztő is első hallásra egy szerettükkel kapcsolatos rémhír, ne dőljenek be a csalóknak, bizonyosodjanak meg a hír valódiságáról/valótlanságáról, hívják fel hozzátartozójukat, hogy leellenőrizzék a hallottakat! Ne adjanak át pénzt idegennek! Több mint két és fél évvel ezelőtt indította útjára a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Bontsa a vonalat! kampányát. A programsorozat célja a minél szélesebb körű tájékoztatás, a legkülönbözőbb csalási módszerek megismertetése a legveszélyeztetettebb korosztály tagjaival.





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás