Felbolydul Budapest közlekedése az eucharisztikus kongresszus miatt





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy merre nem érdemes közlekedni, illetve, hogy a hónap utolsó napján milyen idő vár ránk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.31.
forgalomkorlátozás

Változik a közlekedés a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt

Vasárnap kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelynek Budapest ad otthont. Az eseményen Ferenc pápa is részt vesz majd, aki a kongresszus zárómiséjét a Hősök terén celebrálja. Bár a rendezvény csak a hét végén veszi kezdetét, a forgalmi korlátozások már most elkezdődnek.

A lezárások már az esemény kezdete előtt elkezdődnek – Fotó: Fejér Megyei Hírlap/FG

Lezárják:

  • augusztus 31-én, kedden, 6 órától szeptember 15-én 18 óráig az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között;
  • szeptember 1-jén, szerdán, 22 órától szeptember 3-án 6 óráig az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között;
  • szeptember 2-án, csütörtökön, 18 órától szeptember 6-án 6 óráig az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina út között, a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Délibáb utcát és a Lendvay utcát a Rippl Rónai utca és a Dózsa György út között;
  • szeptember 3-án, pénteken, 23 órától szeptember 6-án 6 óráig a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Damjanich utca között.
  • Hűvös idővel köszönt be az ősz

    Augusztus utolsó napján már kevesebb napsütésre kell számítani. Sok helyen jelennek meg a gomolyfelhők, amelyekből kialakulhatnak záporok, illetve zivatarok. Egy vastagabb pulóver is elkelhet majd, ugyanis az északnyugati szél többfelé megerősödik, és hűvös levegőt hoz hazánkba. Hajnalban a hőmérsékleti értékek 7-14 fok körül alakulnak, napközben a csúcshőmérséklet 21 fok lesz majd.

    Új szolgáltatóhoz kerül a villamos energia

    A mai nappal megszűnik az Elmű-Émász villamos energia szolgáltatása, amelyet holnaptól az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. vesz át. Az átállás zökkenőmentes lesz, így a villamos energia a váltás alatt is biztosított lesz. Az érintett ügyfelek a mai napon végszámlát kapnak.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás