RETRO RÁDIÓ

Újra felbolydul a Belváros közlekedése, folytatódik a Blaha felújítása





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, hogy mire figyeljenek az autósok, és hogy milyen buszokat tesztel a BKK.



Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.09. 06:30
budapesti káosz

Zajlik a Blaha Lujza tér felújítása

Egyre jobban áll a Blaha Lujza tér felújítása, ami a mai naptól már a második ütemtervébe lépett. A BKK közleménye szerint augusztus 19-ig kétszeres gyorsasággal folytatódik az átalakítás, ami a jelenlegi állás szerint így, akár korábban is befejeződhet. A következő ütemben viszont újabb forgalmi változásokra lehet majd számítani, amiket jó lesz előre tudni, ha az ember a tér környékén tervezne autós utat tenni.

Folytatódik a Blaha felújítása

Mi változik?

 • Mától a Rákóczi úton irányonként csak egy forgalmi sáv járható.
 • A Nagykörút esetében visszaáll a korábbi kanyarodási rend.
 • A József körútról az autóbuszok és a tehergépjárművek a szűk hely miatt a belső sávból kanyarodhatnak jobbra a Rákóczi útra.
 • A Corvin Áruház és az Europeum előtti szervizutakat lezárják a gépjárműforgalom elől. Az Astoria irányából érkező járművek a Rákóczi útról közvetlenül, a szervizút érintése nélkül tudnak a József körútra kanyarodni.
 • A Márkus Emília utca tér felőli része mától munkaterület, így zsákutca lesz a Stáhly utca felől. A kórház felőli oldalon a merőleges parkolóállások helyett párhuzamos parkolóhelyeket alakítottak ki. A Stáhly utca egyirányúsága megfordul.
 • A 99-es és a 217E autóbuszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.
 • Ezek mellet az új korlátozások mellet a régiek is érvényben maradnak, illetve a gyalogosok számára a tér környéki közlekedést gyalogos folyosókkal oldják meg.
 • Környezetbarát buszt tesztel a BKK

  Mától egészen augusztus 22-ig új, elektromos járművet tesztel a BKK. A korszerű, alacsonypadlós elektromos járattal a tesztidőszak alatt több vonalon is lehet majd találkozni. A méretéből adódóan a szűkebb városi utcákon is közlekedhet, így inkább ilyen vonalakon teszteli majd a vállalat.

  Új elektromos buszokkal utazhatunk a fővárosban egy héten keresztül

  Hol jár majd a kisbusz?

 • Ma, holnap és szerdán a 158-as autóbusz útvonalán jár majd e158-as jelzéssel,
 • augusztus 12-én, 13-án és 16-án (csütörtök, péntek és hétfő) a 16-os autóbusz útvonalán e16-os jelzéssel bukkan majd fel,
 • augusztus 14-én és 15-én (szombat, vasárnap) a 15-ös autóbusz vonalán e15-ös jelzéssel lesz megtalálható,
 • augusztus 17-én, 18-án és 19-én (kedd, szerda, csütörtök) a 27-es autóbusz vonalán, mint e27-es jár majd,
 • augusztus 20-án, 21-én és 22-én (péntek, szombat, vasárnap) a 102-es busz vonalán e102-es jelzéssel szállít majd utasokat.
 • Mától nem jár a H7-es HÉV

  A mai naptól a teljes vonalon nem jár a H7-es HÉV, mivel elbontják a Kvassay hídnál található ideiglenes végállomást. A Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között pótlóbusz szállítja majd az utasokat, míg a Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között az ott közlekedő buszokkal lesz lehetőség az utazásra.

  Új menetrend a Budapest–Szolnok vonalon

  A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a mai naptól egészen augusztus 29-ig a vonatok módosított vonalon közlekednek majd, mivel a Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest között felújítást végez a MÁV. Egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész-, illetve teljes útvonalon kimaradnak. A Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatok többsége korábban indul, illetve később érkezik majd oda a megszokottnál.

  ITM: Ma még jelentkezhet informatikusnak

  Ma még lehet jelentkezni lehet a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzésre, amelyet az Újratervezés Programban második alkalommal indított el idén nyáron az Innovációs és Technológiai Minisztérium Jelentkezni a tanfolyamra a www.ujratervezes.nive.hu oldalon lehet.





  Ezeket olvastad már?
  Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

  Meztelenül tekergett az utcán a tiniként befutott színésznő

  Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

  Hagyták éhen halni az idős nénit, embertelen bánásmóddal kísérték végső útjára

  Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

  Elkapta a rendőrség a csepeli panel rémét

  Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

  Hatalmas rendőri készültség New Yorkban

  Top hírek



  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás