RETRO RÁDIÓ

Írja alá, hogy ne dráguljanak az élelmiszerek!- Petíció a magyar agráriumért

Online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magyar agráriumért” címmel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
gazdaság

Üzenjünk minél többen Brüsszelnek! Kérünk mindenkit, támogassa aláírásával Magyarország Kormánya, a MAGOSZ és a NAK álláspontját, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba a magyar gazdák és ne dráguljanak az élelmiszerek! - olvasható a petícióban, amely az agrarpeticio.hu internetes oldalon érhető el.

Aki egyetért, írja alá Fotó: NAK

„Május végén felfüggesztették a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tárgyalásokat Brüsszelben. Bár a tagállamok ezúttal egységesen léptek fel a gazdálkodóik érdekében, az Európai Parlament baloldali liberális képviselői semmibe vették a javaslataikat. A helyzet éles, a tét nagy. Most dől el az európai agrárium, és ezzel sok millió ember megélhetése, Európa élelmiszerbiztonságának kérdése. Ennek ellenére a brüsszeli bürokraták és az Európai Parlament a gazdák számára teljesíthetetlen követelményeket akarnak meghatározni.

Az új javaslatok:

 • jelentős versenyhátrányt okoznak az európai, így a magyar gazdáknak,
 • előnyt biztosítanak az Unión kívülről származó, ellenőrizetlen élelmiszereknek,
 • veszélyeztetik a polgárok egészségét,
 • jelentős élelmiszerár-emelkedést vonnának maguk után.
 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) ezért felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ne okozzanak versenyhátrányt az európai gazdáknak, ezzel biztosítsák a magyar gazdák számára is, hogy továbbra is kiváló minőségű élelmiszerek előállításával hozzájáruljanak az európai és a magyar emberek egészséges életéhez.
 • A kialakult helyzeten csak valamennyiünk összefogásával tudunk változtatni, támogatva a nemzeti kormányokat, hogy sikerre vihessék az európai, így a magyar gazdák és a magyar emberek közös ügyét.

  Álljunk ki a magyar gazdákért, védjük meg a magyar földet!

  Üzenjük Brüsszelnek!

  Kérjük, támogassa aláírásával Magyarország Kormánya, a MAGOSZ és a NAK álláspontját, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba a magyar gazdák és ne dráguljanak az élelmiszerek!”

   

  Ezeket olvastad már?
  Botrány a temetésen: félmeztelen sztriptíztáncosnő mászott rá a halottra

  Botrány a temetésen: félmeztelen sztriptíztáncosnő mászott rá a halottra

  A legkisebb koporsók a legnehezebbek: 18 hónapos kisfiút találtak holtan

  A legkisebb koporsók a legnehezebbek: 18 hónapos kisfiút találtak holtan

  Horror a kórházi hullaházban: feléledt az egyik halott

  Horror a kórházi hullaházban: feléledt az egyik halott

  Megdöbbentő leleplezés: kilenc ufót rejtegetnek

  Megdöbbentő leleplezés: kilenc ufót rejtegetnek

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás