RETRO RÁDIÓ

Sokkoló részletek a kőbányai tűzesetről: ezt élték meg a halálra rémült lakók – Videó!

Valószínűleg egy házibuli miatt történt a tűzeset a Harmat utcában. A tűzoltók három embert hoztak ki az épületből, de nyolcan a tetőteraszon rekedtek.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.02. 10:26
X. kerület Borzalmas élmény

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a X. kerület Harmat utcai társasházban késő este kigyulladt egy lakás a negyedik emeleten. A tűzoltók három embert mentőálarcban hoztak ki az épületből, nyolcat pedig magasból mentő tűzoltójárművel a tetőteraszról mentettek ki, hiszen több ember is a tetőn rekedt.

Budapest, 2021. május 2.
Mentők látják el a kimenekített embereket 2021. május 1-jén este a X. kerületi Harmat utcában, ahol tűz keletkezett egy társasház negyedik emeleti lakásában. A tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az egyik lakás három helyisége teljes terjedelmében égett a nyolclakásos társasházban – közölte a 10.kerulet.ittlakunk.hu. A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral a lángokat elfojtották. Az épület tetőtéri teraszára menekült tizenegy embert, akik közvetlen veszélyben voltak, a tűzoltók lemenekítették. Három embert mentőálarcban, a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig magasból mentő szerkezet segítségével hoztak le.

A Bors információja szerint az épület negyedik emeletén fiatalok tartottak házibulit, de a parti felénél lángra kapott a lakás.

A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor harminc méteres körzetben méréseket végzett, de veszélyes koncentrációt nem mutatott ki.

A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Ezeket olvastad már?
Háborús állapotok maradtak a lomtalanítás után Óbudán - fotók

Háborús állapotok maradtak a lomtalanítás után Óbudán - fotók

Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás