Eső, eső és egy kis eső: ne csodálkozz, ha egy szakállas fazon bárkát épít a héten!

Újabb ciklon okoz kiadós esőzéseket, nem sok jó hírről számolhatunk be a hétre, de még a hétvégére is hideg, csapadékos időt mondanak.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.19.
IV. kerület IX. kerület Özönvíz

Szerda reggel már jeleztük, figyelmeztetést adtak ki a várható időjárás miatt Magyarország több megyéjére is.

Napközben pedig a főváros brutálisan elázott, szakadt az eső a XVII. kerületben, de nem volt jobb a helyzet Újbudán sem. Ezenkívül megérkezett a zápor Újpestre, Kispestre és a XV. kerületbe is. Az előrejelzés szerint az egész fővárosban készülni kell csapadékra nemcsak ma, de az egész héten is.

A Metropol szerkesztősége is kapott bőven az áldásból (Fotó: Csóka Ferenc)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzése sem túl biztató, azt írják, csütörtökön a nap első felében még országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a kora délutáni óráktól észak, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és a délkeleti, keleti országrész kivételével már több-kevesebb napsütés is valószínű.

Tartós eső a déli órákig még többfelé lehet, majd ezt követően nagyobb területen szűnni kezd (az északkeleti megyékben már reggeltől) a csapadék. Ugyanakkor délután szórványosan záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon élénk lesz, majd éjszaka már nagyobb területen meg is erősödik a légmozgás, ami holnap napközben helyenként viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 15 és 20 fok között várható, de a délkeleti megyékben ennél 1-2 fokkal hidegebb is lehet.

Budapesten az özönvízszerű eső a forgalomban is rengeteg fennakadást okozott városszerte

Hatalmas dugó a rommá ázott fővárosban (Fotó: Nagy Zoltán)

Sokaknál még a gumicsizma is előkerült, de senki se csodálkozzon rajta, ha Noé elkezdi építeni a bárkáját a Körúton.

Esernyő, gumicsizma a kötelező viselet a héten (Fotó: Nagy Zoltán)

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás