RETRO RÁDIÓ

Tolvajt fogott a metropolos „buszkommandó” - Fotók!





Összesen 50 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök két nap alatt a 9-es és a 151-es buszokon tartott ellenőrzés során. A Metropol munkatársai is elkísérték a hatóságot az egyik kora esti razziára, amely során még egy tolvajt is sikeresen elfogott az újságírókkal kiegészült „buszkommandó”.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.04.07.
X. kerület rendőrségi razzia

A két járat biztonságával kapcsolatban több újságcikk és közösségi médiabejegyzés jelent meg, ezért az akció során a BRFK, a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai összehangoltan ellenőrizték reggeltől estig a két buszt és az útvonalhoz tartozó várakozóhelyeket.

A buszon utazók számára biztonságérzetet nyújtott a rendőri jelenlét (Fotó: Metropol/KB)

A legtöbb akció a megállók környékén történt

Bár elsősorban a járművek ellenőrzését végezték a razzia során, általában csak a szabályos maszkviselésre kellett felhívni az utasok figyelmét, vagy éppen néhány gyanús egyént igazoltattak. Az igazi fogások nagy részben a megállókban és környékén folytak, ugyanis a bűnözők sem bolondok, ha egy csapat rendőr utazik a 9-es buszon, amire fel akarna szállni, inkább megvárja a következőt vagy el indulnak gyalog. Azonban lapunk több utassal is beszélgetett, akik elmondták, hogy nőtt a biztonságérzetük a buszon, miután nagyobb figyelmet kapott ez a két „nézeteltérésekkel terhelt” járat.

A két busz vonalán a megállókban is fokozott ellenőrzés folyt (Fotó: Metropol/KB)

Rengetegen vannak maszk nélkül a 9-es busz vonalán

Miközben rengetegen fertőződnek meg a koronavírus harmadik hulláma alatt, még mindig az egyéni felelősségvállalás hiányzik sok emberből. Erre tökéletes példát láthatott a „buszkommandó” csapata, hiszen a 9-es járaton a belváros felé utazva hajléktalanok csoportjai, fiatalok bandái de még munkából hazafele tartó felnőttek is sörrel a kezükben, cigivel a szájukban ácsorogtak a megállókban. Amikor viszont beérkezett a rendőrökkel megerősített busz, hirtelen mindenki felrántotta az állára hetykén letolt maszkot. A 32-esek terénél volt a legnagyobb lazaság, itt körülbelül 30 ember állt centikre egymástól maszk nélkül. Azonban amikor a zebrán átsétáló rendőrökre felfigyeltek, hirtelen többen is elkezdték a zsebükből előkotorni a maszkot.

A rendőrök jelenlétére sem mindenki húzta fel egyből a maszkját (Fotó: Metropol/KB)

Cipőfűzője nem volt, lopott karórái már igen

A „buszkommandóval” utazva a Metropol munkatársai a Gyömrői út 51-es szám előtt található buszmegállóban hangos zenére lettek figyelmesek. Egy szakadt ruhájú, cipőfűző nélküli férfi bömböltette a zenét egy nagy hangszóróból. A rendőröknek sem kellett több, igazoltatás vette kezdetét a buszmegállóban. Kiderült, hogy a férfi nem rég szabadult a börtönből, viszont már áruvédelmi eszközökkel ellátott karórák és hangszórók voltak nála, amelyek eredetét ködösen tudta csak megfogalmazni, ráadásul még erősen ittas is volt.

Lopott karórák és hangfalak is voltak a férfinál (Fotó: Metropol/KB)

Ha még ez sem lenne elég, a rendőröktől megtudta szerkesztőségünk, hogy a nap folyamán történt egy bejelentés egy férfiról, aki a XIV. kerületben egy villamoson próbálta meg eltávolítani az áruvédelmi eszközt néhány karóráról. A fantomkép alapján a delikvenst sikerült nyakon csípnie a „kommandónak” Kőbányán. A Metropol újságírói szemtanúi voltak egy igazi fülön csípésnek, amit végül kihallgatás követett. A nemrég szabadult férfit elvitte egy érkező rendőrautó. Már csak azt kell megtudni, hogy érkezett-e bejelentés a helyszínről, ahonnan ellopták a termékeket.

Végül megérkezett egy rendőrautó, hogy elszállítsa kihallgatásra a férfit (Fotó: Metropol/KB)

„Balhés arcok” a pályaudvaron

Mindennaposak a hangoskodók, a „balhés arcok” és a maszk nélküli emberek a 9-es és a 151-es járat vonalán. A Metropol a buszok utasaival beszélgetett, akik egyetértettek abban, hogy a két járat biztonságával kapcsolatban szükség van a rendőrség fokozott ellenőrzésére. – Volt már olyan, hogy a 9-es buszmegállójában álltam itt Kőbányán, és egy férfi egy késsel a kezében rohant el mellettem – árulta el lapunknak Klaudia. Több ember is azt nyilatkozta, hogy fiatalok és idős emberek is a pályaudvaron, de még akár a buszokon is drogot fogyasztanak. – Volt már olyan, hogy körülbelül a busz közepe tájékán ültem, és azt láttam, hogy egy 3 fős banda hátul a buszban kábítószert fogyaszt, majd mintha mi sem történt volna, leszálltak a 32-esek terénél – mondta el Roland. A jegy nélkül utazó, állandóan italozó környékbeliekre panaszkodott több utas, akik Kőbánya alsó végállomás környékét lepték el az utóbbi időben. – Itt mindig látni lehet ilyen „balhés arcokat”, a végállomásnál szoktak üldögélni, néha pedig felszállnak a buszokra vagy akár a 28-as villamosra is – nyilatkozta lapunknak Éva, majd hozzátette: – Meg lehet nézni reggel 7-kor mi van itt a buszpályaudvaron, alig lehet elférni a dohányzó, italozó, hangoskodó csoportoktól.

Az akció résztvevői

Az utasok biztonságérzetének növelése érdekében tartott akcióban 28 rendőr, a BKK biztonsági szolgálatának 12, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 8 munkatársa ellenőrizte a két járatot, valamint a megállóhelyek környékét 2021. március 31-én és április 1-jén reggel fél héttől este nyolc óráig. A kétnapos akcióban összesen 50 emberrel szemben intézkedtek.

 





Ezeket olvastad már?
Tojok a Ferraridra, gondolhatta, és meg is tette - Videó

Tojok a Ferraridra, gondolhatta, és meg is tette - Videó

Tragédia a hotelben: vérbe fagyva találtak rá a férfira

Tragédia a hotelben: vérbe fagyva találtak rá a férfira

Horror: 3 kutya mart halálra egy 1 éves kisfiút – Szívbe markoló részletek

Horror: 3 kutya mart halálra egy 1 éves kisfiút – Szívbe markoló részletek

"Az utolsó percig reméljük, hogy megtaláljuk épségben" - Égre-földre keresi családja Fricit, aki napozás közben tűnt el Tiszaderzsen

"Az utolsó percig reméljük, hogy megtaláljuk épségben" - Égre-földre keresi családja Fricit, aki napozás közben tűnt el Tiszaderzsen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás