RETRO RÁDIÓ

Sztárparádé: ezt gondolja az oltásról Cseh Laci, Gyurta Dani, Csányi Sándor vagy épp Miklósa Erika





Ismert emberek és neves egészségügyi szakemberek is hangsúlyozzák: az oltás az, ami kiutat jelenthet a járványból.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.14.
kell a vakcina

Hazánkban jól halad a koronavírus elleni oltás, az Európai Unióban a leggyorsabb tempót diktáljuk. Éppen most léptük át az egyik álomhatárt, a 3 millió beoltottat, és egyre többen regisztrálnak is – mára több mint 4 millióan –, ám ez még nem elég a nyájimmunitáshoz, ezért indítják a kampányt.

Összefogás

– Híres embereket kértünk fel arra, hogy a személyes tekintélyüket és vonzerejüket vessék latba, és minél több embert vegyenek rá a regisztrálásra és az oltásra – emelte ki a Kossuth Rádióban nemrég Orbán Viktor miniszterelnök.

A részletes tájékoztatóból pedig kiderül: a tájékoztató akcióban a személyes ta­pasztalatok és az egész­ségszakmai álláspontok is helyet kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozott mások mellett Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Miklósa Erikának hiányzik a közönség

(Fotó: Bors)

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán operaénekesnő elmúlt 30 éve a folyamatos utazásról szólt, bőröndből öltözködött, miközben a világ különböző égtájain lépett fel, hotelszobákban aludt. Így amikor tavaly márciusban a koronavírus-vi­lágjárvány miatt bezárt a világ, ő élvezte, hogy a családjával lehet.

– Nagyon ér­dekes volt az elmúlt egy év, szinte hihetetlen volt, hogy ennyi időt tudok a családommal tölteni – mesélte a Borsnak Miklósa Erika. – Az első pár hónap ajándék volt számomra. Örültem annak is, hogy sok időm jutott a tehetséggondozásra. De már nagyon hiányzik a közönséggel való személyes találkozás, engem most érintett ez meg igazán. Hiányzik ez a fajta energiaáramlás. Ezért is kampányolok az oltás mellett, társadalmi szinten is nagyon fontos, hogy be legyünk oltva, ez a felelős lépés. Ha hosszú távon gondolkozunk, ez elengedhetetlen része az életünknek most. Mindig igyekszem pozitív lenni, és azt is látom, hogy sok jó dolgot is hozott ez az időszak: az egymásra figyelést. Az emberek megtanultak újra nyitni a másik felé. Én közösségi ember vagyok, és ha én felelősen viselkedem, a környezetem is, az hatással van a nagyobb közösségekre is. Ez a vírus ráébresztett sok mindenkit, hogy öntudatosabb életet kell élni, nem szabad felelőtlennek lenni!

Cseh László is beoltva

(Fotó: Derencsényi István)

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó igyekezett hasznosan tölteni a koronavírus-fertőzés miatti bezártságot.

– Én is megkaptam már mindkét oltást, és arra biztatok mindenkit, hogy oltakozzon – mondta Cseh Laci. – Nagyon fontos, hogy minden eszközzel védekezzünk a koronavírus ellen, és az oltással elkerülhetők a fertőzés okozta súlyos hatások, egészségromlás; most ez a legfontosabb. Azt még nem lehet tudni, hogy a vakcina mellett el lehet-e kapni a vírust, de mindenképpen jobb, mint súlyos betegen kórházba, lélegeztetőgépre kerülni. Csak így kaphatjuk vissza a szabadságunkat, ha kialakul a nyájimmunitás, így indulhat újra az élet, amire mindenki vár. Bár eleinte én is élveztem a karantént tavaly, kertészkedtem, besegítettem a konyhában a feleségemnek, mondjuk, konyhafőnök már biztos nem leszek. Én nem is azt tartom egyébként fontosnak, hogy lesznek-e nézők a versenyeken, hanem azt, hogy a sportélet amatőr- és profiszinten is beinduljon, újra normálisan működjön.





Ezeket olvastad már?
Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás