Ki akart rabolni egy budapesti taxist a férfi, így álcázta magát





A márciusi dértől talán, de a fővárosi nyomozóktól már nem védte meg a rablót a tökéletesnek hitt álcája.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.14.
XIV. kerület maszkos rabló

A férfi késsel a kezében hajolt be egy utasra váró taxi ablakán, színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben. A rabló nyugodt hangon követelte a sofőr pénzét és telefonját, majd a kést a taxis felé fordította.

A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot

A társaság szinte minden autója a bajban lévő kollégájuk felé vette az irányt, ezt a rabló is észlelte, ezért menekülésbe kezdett.

A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort. A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogására, és gyöngyösi otthonában rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is - írja a police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói P. Gábort rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint ittas volt, olyankor „rendszeresen hülyeséget csinál”. A rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás