Hoppá! A volt NDK-sok szívesebben oltakoznak





A német társadalomban sokan azok közül, akik ellenzik az oltást, valójában a mellékhatásoktól tartanak igazán - derült ki egy friss közvélemény kutatásból.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.03.
Covid-19 elleni védőoltás

Az uniós tagállamban eddig 9 663 887 koronavírus-oltást végeztek az oltási kampány kezdete óta, és az első oltásokat BioNTech–Pfizer vakcinával kezdték meg, ami mellé már a Modernát és az AstraZenecát is használják. Az oltás Németországban ingyenes és önkéntes.

Fotó: AFP

A Robert Koch Közegészségügyi Intézet kutatásai szerint az egykori NDK-ban élők között magasabb azoknak a száma, akik elfogadják az oltás lehetőségét.

Az Euronews elemzése szerint, ugyanakkor sokfelé nem elégedettek az emberek az oltakozással. A németek 22 százaléka mondta azt, hogy nem fogja beadatni a vakcinát, ami a népesség egyötödét jelenti. A „Nem tudom még” választ megjelölők a megkérdezettek 15 százalékát tették ki.

Angela Merkel német kancellár tart a vakcinaszkepticizmustól, mert ha ezt nem sikerül gyorsan legyűrni, akkor egyre nehezebb lesz majd kitörni a pandémia okozta gondok közül, például újraindítani teljes mértékben a gazdaságot.

Fotó: AFP

Bár a kutatások szerint, többen oltakoznak Németország keleti régióiban, mégis viszonylag magas az ellenzők tábora az egykori NDK-ban. Az ottani kórházak egyre nehezebben tudnak megbirkózni a koronavírus-járvány okozta problémákkal, így fontos lenne számukra is, hogy mielőbb minél több embert beoltsanak.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás