RETRO RÁDIÓ

Nehéz kérdés: Online vagy offline ismerkedjünk a koronavírus idején?





A járvány kezdete óta, vagyis több mint egy éve különösen nehéz helyzetbe kerültek a szinglik, hisz alig van lehetőségük ismerkedni. Az éttermek, a mozik, és a szórakozóhelyek is zárva tartanak, ami miatt most minden eddiginél többen keresik az igazit a neten. Utánajártunk, hogy ez mennyire jó ötlet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.10.
pro-kontra

Ön hogyan ismerkedik a koronavírus idején?

„Több oldalra is felregisztráltam”

– Bár korábban szkeptikus voltam az online társkereséssel kapcsolatban, a koronavírus rákényszerített, hogy belevágjak. Több oldalra is felregisztráltam, és eddig pozitívak a tapasztalataim. Jó pár csinos hölggyel beszélgettem üzenetben, és aki nagyon szimpatikus volt, azzal videóchateltem, telefonáltam is. Soha nem gondoltam volna, hogy egy világjárvány kényszerít majd arra, hogy így csajozzak, de nincs mit tenni, most ezzel kell beérni. Persze tudom, hogy ez nem ér fel egy igazi randival, de sajnos a családomban több szörnyűség is történt az elmúlt egy évben, ami miatt tudom, hogy a vírus nem játék. Várom már, hogy megkapjam az oltást, az egyik haverommal viccelődtünk is azon, hogy a jövőben olyan társkereső hirdetést kell feladni, amelyben jelzem, hogy olyan lányt keresek, aki szintén be van oltva – mesélte lapunknak a 32 éves Péter.

(Fotó: Shutterstock)

„Egy séta a parkban belefér”

– Mindig is ódzkodtam attól, hogy a neten csevegjek idegenekkel, és ez a járvány alatt sem változott meg bennem. Én úgy vagyok vele, hogy vagy ismerkedek rendesen, vagy inkább sehogy, és átvészelem ezt az időszakot szingliként, bármennyire is nehéz. Igaz, hogy nem nagyon van hova menni, de szerintem egy séta a parkban belefér, és még mindig jobb, mint a monitor előtt romantikázni. Több szabadtéri, kirándulós randim is volt az elmúlt időszakban, és azt vettem észre, hogy most sokkal könnyebb beszélgetni, nincsenek kínos csendek, hisz már önmagában a koronavírus kapcsán rengeteg téma felmerül. Tudom, nem túl romantikus, de ez van. Ettől függetlenül az igazit még mindig nem sikerült megtalálnom, úgyhogy várom már, hogy még jobb idő legyen, és azt is, hogy véget érjen a harmadik hullám, vagy legalább megkapjam az oltást, úgy mégiscsak sokkal könnyebb dolgom lenne – mondta a 25 éves Anna.

Fotó: Shutterstock

Sokan kozmetikázzák az igazságot

A yourdate.hu oldal 11 ezer fő bevonásával készített felmérést olyanokkal, akik használtak már valamilyen társkereső oldalt vagy alkalmazást, legyen az a Tinder, a Badoo, a Randivonal vagy épp az Elittárs. A számok beszédesek, a felhasználók 63 százaléka vallott arról, hogy előfordult már, hogy a netes ismerkedés során füllentett. Kor, magasság, anyagi biztonság, az emberek szívesen kozmetikázzák az igazságot. De akadnak olyanok is, akik más bőrébe bújva keresik a boldogságot.

3+1 tipp online társkereséshez

  • Ne engedje, hogy haza kísérjék az első randiról!
  • Ne fogyasszon túl sok alkoholt!
  • Ne adjon pénzt kölcsön!
  • Ne küldjön magáról pikáns fotót!
  • Mit tanácsol a párterapeuta?

    Kozma-Vízkeleti Dániel párterapeuta, klinikai szakpszichológus korábban a csalad.hu-nak mesélt arról, hogy habár az online ismerkedésnek vannak pozitív hozadékai, fontos, hogy tisztában legyünk a hátrányaival és a korlátaival is.

    – A személyes találkozás előtt most érdemes megfutni többszörösen azokat az online megtehető köröket, amik egyáltalán egy első randi sikerét is meghatároznák – tanácsolja a szakember. – Arra biztatom a kedves olvasókat, hogy mindenképpen kerítsenek sort az ismerkedési folyamatban arra, hogy néhány levélváltás után telefonon folytassák a társalgást, és az arctalan chatelés helyett válasszák a videóbeszélgetést, mielőtt úgy döntenek, hogy vállalják a személyes találkozót, ami a pandémiás helyzetben különösen felelősségteljes döntés – mondta a szakember. Hozzátette: Nagyon fontos, hogy halljuk a potenciális partner hangját és lássuk a gesztusait, az ismerkedési folyamatban ezek szoktak meghatározó „pillérek” lenni.

    Erre figyeljünk, ha ragaszkodunk a személyes randihoz

  • Itt a jó idő, így mindenképp szabadtérre szervezzük a találkozót, például egy parkba!
  • Tartsuk be a járványügyi előírásokat, ha a randihelyszínen kötelező, akkor viseljünk maszkot!
  • Kerüljük a kézfogást, puszilkodást, fókuszáljunk inkább a beszélgetésre, egymás megismerésére!




  • Ezeket olvastad már?
    A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

    A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

    Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

    Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

    Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

    Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

    Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

    Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás