Majdnem mindenre allergiás egy brit nő. Egy éttermi vacsora a barátjával majdnem az életét követelte.
Egy buckinghamshireben élő súlyosan allergiás nő majdnem meghalt, miután tejszínt és tejet tartalmazó „laktózmentes” lazacos ételt kínáltak neki. A 47 éves Ruth Holdroydnak szinte az első falatok után vörös kiütései lettek, és 10 perccel azelőtt, hogy kiérkeztek volna a mentősök elvesztette az eszméletét. Négy órával később a Watfordi Általános Kórházban ébredt, különféle gépekhez kötve. Mint elárulta, megkönnyebbülést is érzett, de félt is, hogy milyen közel került a halálhoz.
„ „Laktózmentes” lazacételt ettem egy helyi étteremben, de aztán tudtam, hogy súlyos allergiás reakcióm van. Amikor a barátom mentőt hívott, sokkot kaptam, és nehezen vettem levegő” - emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a nő a The Sun oldalának.
Ahogyan idősödött allergiás lett a diófélékre, ezért amennyire lehet kerüli ezeket az összetevőt. Továbbá tej- és szója allerigája is kialakult. Gyerekkora óta szénanáthás, továbbá allergiás az állati szőrökre és a porra is. Van inhalátorra és antihisztamint is szokott szedni. Azóta szinte paranoiásan éli az életét, sőt minden egyes éttermi vacsora életveszélyes a számára.
Másnap ugyan hazaengedték a kórházból, de mentális felépülése sokkal tovább fog tartani. Ruth komoly traumát szenvedett, hogy majdnem életét vesztette egy étel miatt. A nő többször is meglátogatta az érintett éttermet barátai társaságában. Minden jó előre betelefonált és felsorolta azokat, amit nem ehet meg. Ám ezúttal a jegyzeteket nem továbbították a konyhának.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre