Így lett milliomos az éhező halász





A thaiföldi férfi egész életében tengődve élt, ám olyan zsákmányra tett szert, ami egyik napról a másikra milliomossá tette.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.05.
nagy fogás

Naris Suwannasan az otthona közelében lévő tengerparti sávban lett figyelmes a különleges illatú leletre, amiről hamarosan kiderítette, hogy az nem más, mint a aminek sejtette, a parfümipar legkeresettebb alapanyaga, nevezetesen ámbra.

Az azonban csak később vált világossá számára, hogy zsákmánya hosszú idő óta a legnagyobb mennyiségű ámbra azok közül, amit feljegyeztek, és amelyből csupán egy kilogramm 2.4 millió fontot ér.

A szerencsés halász jelenleg kissé aggódik, hogy a hihetetlen mennyiségű illatszeralapanyagot esetleg ellopják tőle, de szerencsére már akadt jelentkező, aki mielőbb meg szeretné vásárolni szerencsés „fogását”.

Tudtad? Az ámbra az ámbráscetek által a bélfal védelmére kiválasztott, gyomrukban raktározódó, viaszos állagú anyag, amit a tengeri emlősök egy idő után kihánynak. Így lehetséges, hogy a tenger néha partra mossa a felbecsülhetetlen értékű váladékot.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás