Ez lesz ma! Mutatjuk, hogy mi vár ránk az ünnepek alatt





A Metropol összeszedte, mik a legfontosabb változások a korábbi karácsonyainkhoz képest.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.22.
Ünnep karácsony szeretet

Életünk legszomorúbb karácsonya elé nézünk idén a március óta tomboló koronavírus-járvány miatt. A magyar kormány tegnapi bejelentése alapján december 24-én Szenteste ugyan felfüggesztik a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalmat december 25-e reggelig, ám nem árt az óvatosság. A szakértők hangsúlyozták, mindannyian komolyan fontoljuk meg kivel és hol töltjük Jézus születésének napját és kérik, fokozottan ügyeljünk a járványügyi előírásokra és ha tehetjük, inkább virtuális vagy telefonon ünnepeljünk idős vagy krónikus beteg hozzátartozóikkal. Sokan így is inkább az online ünneplést választjuk, ezzel is lassítva a koronavírus terjedését.

Fotó: Shutterstock

Indul az utolsó vásárlási roham

Sok emberre számítanak ma és holnap a bevásárlóközpontokban és hipermarketekben. A szakértők fokozottan kérik az embereket, hogy csak a legfontosabbakat vegyék meg és ha tehetik ne a délutáni, korai esti csúcsidőbe menjenek vásárolni a 20.00 óra előtt kezdődő kijárási korlátozás előtt. Ahogy a Metropol korábban írta, a LocSight nevű weblap óránkénti lebontásban mutatja, melyik plázában mekkora tömeg van, ezzel is segítve a koronavírus elleni védekezést. Online ajándékot vásárolni már nem érdemes, ugyanis szinte biztos, hogynem kerül a karácsonyfa alatt a tömeges rendelések miatt.

Tavaszi kabátos lesz a karácsony

Szokatlanul meleg Szentestét jósolnak a meteorológusok, így idén se lesz fehér a karácsonyunk. Szerdán és csütörtökön kellemes kora tavaszi időjárás lesz, a csúcshőmérséklet a 11 fokot is elérheti, így a frontérzékenyek és szívbetegek legyenek körültekintőek. Várhatóan péntektől egészen az újév beköszöntéig enyhe téli időjárás várható, a maximumok 2-6 fok között mozognak majd. Az év utolsó napjaiban már fagyosabb lesz este, hiszen a szilveszteri hőmérséklet akár -4 fok is lehet.

Fotó: Shutterstock

Ingyen nézhetjük a Diótörőt karácsonykor

Kanapéról nézheti az egész család Csajkovszki legendás utolsó balettjét, a Diótörőt. A mű 1891-es bemutatása óta a karácsony slágere lett bravúros zenéjének és elbűvölő történetének hála. A Magyarországon 93 éve töretlen sikerrel játsszák Diótörő herceg, Mária és az Egérkirály kalandjait. A színházak bezárása ellenére idén se kell kihagynia a rajongóknak a kedvenc előadásukat, akik eddig minden karácsonykor az Operában vagy a Budapesti Operettszínházban nézhették meg.

December 24-én, csütörtök 15.00 órakor az Operaház Facebook oldalán és az Origon nézhetik meg a bájos karácsonyi történetet. A Budapesti Operettszínház különleges műsorral készül az ünnepek alatt: Karácsonyi Csillagok - a Diótörő legszebb táncaival című showjukban a bámulatos koreográfiák mellett olyan sztárok énekelnek, mint Dolhai Attila vagy Janza Kata. Bővebb információ és jegyvásárlás a színház weboldalán.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Járvány alatt sincs karácsony Kevin nélkül

Idén se kell nélkülöznünk a rablók rémét Kevint ugyanis december 24-én este idén is műsorra tűzi a Reszkessetek betörőket a TV2. A karácsonykor otthon felejtett lelemény kisfiú vicces története az egész család számára felhőtlen kikapcsolódás az ünnepi vacsora után és mára már a Szenteste elengedhetetlen része lett. December 25 és 26-án a rajongók a történet második és harmadik részét is láthatják a TV2-n.

Fotó: AFP

Mától nem fogadunk Angliából érkező gépeket

Éjféltől Magyarország megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. Hazánk mellett további 16 ország jelentette be, hogy nem engedi leszállni az érintett járatokat a koronavírus fertőzőbb mutációja miatt. A döntés visszavonásáról egyelőre nincs hír.

Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon

Több szervezet is ételt oszt a szeretet ünnepén

A járvány ellenére is megtartja az Ökumenikus Segély a szokásos szeretetvendégségét. A holnapig összesen 500 adag meleg ételt juttatnak el a nélkülözők számára. Karácsonykor a Krisna tudatú-hívők Szeretetlakomája teszi szebbé az ünnepeket a szegények számára. A szervezők a szokásos Blaha Lujza téri ételosztás helyett idén előre elkészített csomagokat juttatnak el a rászorulóknak december 24 és 26-a között a Módszertani Szociális Központ segítségével.

Fotó: Shutterstock

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás