Célegyenesben a nyomozás: vádat emelhetnek a zaklatási ügybe keveredett Donáth László ellen

Nagyon rövid időn belül befejezik az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth László elleni nyomozást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.15.
botrány

Heteken belül lezárul a momentumos Donáth Anna édesapja ellen folytatott büntetőeljárás rendőrségi szakasza, az aktákat pedig rövidesen megküldik a felügyeletet ellátó és a nyomozást irányító ügyészségnek, így hamarosan a vádemelésre is sor kerülhet – tudta meg a PestiSrácok.hu. A Fővárosi Főügyészségtől azt a választ kapta a portál, hogy:

a nyomozás még a nyomozó hatóság (BRFK – PS) előtt van folyamatban. Az ügyészség álláspontja szerint a nyomozás rendőrségi része befejezhető, az érdemi ügyészi döntést az iratok ismertetését és az ügyiratok ügyészségnek történő megküldését követően lehet majd meghozni.

Tavaly ősszel botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki tizenhat éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és akinek befolyásától tartottak az érintettek.

A PSZICHOLÓGUS SZAKVÉLEMÉNYE IS A GYANÚT ERŐSÍTI

Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette őt. Az ügyben még tavaly júniusban nyomozás is indult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) szexuális kényszerítés gyanúja miatt, majd emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg tavaly decemberben a volt szocialista politikust, aki először csak annyit ismert el, hogy könnyű testi sértés miatt hallgatták meg.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A szakértő nagy segítség minden nyomozásban, hiszen az ilyen esetekben a traumatizáltságot, illetve az élet- és élményszerűséget vizsgálja meg. A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu-nak küldött tájékoztatása szerint elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti, amely, úgy tudjuk, azóta sem gyengült.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás