RETRO RÁDIÓ

Kié lesz a különleges elismerés? Még tart a 12. Arany Medál-díj szavazása

Október 25-én, vasárnap indult a közönségdíj szavazási időszaka. A szavazatokat mintegy hat héten keresztül, december 1-ig várják. A díjátadó időpontja változott: 2021 februárjára csúszik a rendezvény.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.28.
díjátadó

A vélhetőleg februári díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.

- A járvány elleni védekezés miatt nem tarthatjuk meg az eredetileg december 15-re tervezett díjátadót – mondta a Ripostnak Mészáros Márton újságíró, a díj alapítója.

A győzteseket ezért csak a február végére áthelyezett díjátadó előtt jelentjük be, mert nem akarunk egyetlen művésznek sem csalódást okozni.

A szavazatleadás módjai:

 • e-mail címen keresztül: aranymedaldij@gmail.com címre (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével feltüntetve)
 • a voksokat a Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló Moziban kihelyezett szavazóurnába (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével az elvehető papírlapon feltűntetve)
 • A díjátadó ezúttal is a Bethlen Téri Színházban rendezik meg, az állandó háziasszony Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A rendezvényt az idei évben kiemelt higiéniai óvintézkedésekkel tartják meg.

  Az Arany Medál Díjat 2008 óta minden évben a közönségszavazatok alapján ítélik oda, a rangos elismerést eddig olyan művészek vehették át, mint Törőcsik Mari, Halász Judit, Till Attila és Bálint András. A voksokat még december 1-ig lehet leadni Az év írója, Az év színésze, Az év színésznője, Az év rendezője, A legígéretesebb fiatal tehetség díja és Életműdíj kategóriában.

  Fotó: Börcsök Zsófia­

  Mészáros Márton, a díjat alapító újságíró üzenete így hangzik:

  Az Arany Medál-díj 2008 óta sikerrel működik, az elmúlt évek folyamán évi tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazottak, idén még több szavazóban bíznak a szervezők.

  Ezeket olvastad már?
  Aláírásgyűjtés: Soproni Tamásék korrupciógyanús ügyeit vizsgálnák Terézvárosban

  Aláírásgyűjtés: Soproni Tamásék korrupciógyanús ügyeit vizsgálnák Terézvárosban

  Dömötör Csaba tisztázta a kérdést: Miért tett közzé a kormány videókat külföldön?

  Dömötör Csaba tisztázta a kérdést: Miért tett közzé a kormány videókat külföldön?

  Haveri cég, túlárazott megbízás Budavárban?

  Haveri cég, túlárazott megbízás Budavárban?

  „Nagyon félünk és aggódunk” – SMA Tomika tüdőgyulladással került kórházba

  „Nagyon félünk és aggódunk” – SMA Tomika tüdőgyulladással került kórházba

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás