RETRO RÁDIÓ

Kié lesz a különleges elismerés? Még tart a 12. Arany Medál-díj szavazása

Október 25-én, vasárnap indult a közönségdíj szavazási időszaka. A szavazatokat mintegy hat héten keresztül, december 1-ig várják. A díjátadó időpontja változott: 2021 februárjára csúszik a rendezvény.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.28. 15:15
díjátadó

A vélhetőleg februári díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.

- A járvány elleni védekezés miatt nem tarthatjuk meg az eredetileg december 15-re tervezett díjátadót – mondta a Ripostnak Mészáros Márton újságíró, a díj alapítója.

A győzteseket ezért csak a február végére áthelyezett díjátadó előtt jelentjük be, mert nem akarunk egyetlen művésznek sem csalódást okozni.

A szavazatleadás módjai:

 • e-mail címen keresztül: aranymedaldij@gmail.com címre (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével feltüntetve)
 • a voksokat a Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló Moziban kihelyezett szavazóurnába (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével az elvehető papírlapon feltűntetve)
 • A díjátadó ezúttal is a Bethlen Téri Színházban rendezik meg, az állandó háziasszony Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A rendezvényt az idei évben kiemelt higiéniai óvintézkedésekkel tartják meg.

  Az Arany Medál Díjat 2008 óta minden évben a közönségszavazatok alapján ítélik oda, a rangos elismerést eddig olyan művészek vehették át, mint Törőcsik Mari, Halász Judit, Till Attila és Bálint András. A voksokat még december 1-ig lehet leadni Az év írója, Az év színésze, Az év színésznője, Az év rendezője, A legígéretesebb fiatal tehetség díja és Életműdíj kategóriában.

  Fotó: Börcsök Zsófia­

  Mészáros Márton, a díjat alapító újságíró üzenete így hangzik:

  Az Arany Medál-díj 2008 óta sikerrel működik, az elmúlt évek folyamán évi tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazottak, idén még több szavazóban bíznak a szervezők.

  Ezeket olvastad már?
  Sokkot kaptak a szomszédok, saját otthonában marták halálra az apát

  Sokkot kaptak a szomszédok, saját otthonában marták halálra az apát

  Három gyermekét fojtogatta halálra egy anyuka

  Három gyermekét fojtogatta halálra egy anyuka

  Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

  Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

  Ezt nem hiszed el! Ennyivel nőtt Mark Zuckerberg vagyona idén

  Ezt nem hiszed el! Ennyivel nőtt Mark Zuckerberg vagyona idén

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás