Itt a koronavírus harmadik hulláma? Rekordszámú fertőzöttet jelentettek Japánból





Különösen aggasztó, hogy a szigetországban rendezik jövőre a nyári olimpiai játékokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.18.
koronavírus harmadik hullám

Japánban most először fordult elő a koronavírus-járvány kitörése óta, hogy kétezernél is több covidos beteget regisztráltak a hatóságok 24 óra leforgása alatt. Tokióban is rekordszámú fertőzöttet jelentettek - írja a Ripost.

Szakértők szerint a koronavírus harmadik hulláma érhette el a 127 millió lakossal rendelkező Japánt. A szigetországban az elmúlt 24 órában annyi koronavírusos beteget találtak, mint korábban még egyszer sem. A nemzetközi összehasonlításban azonban még így is nagyon jól áll Japán, mivel a rekordérték is csak valamivel több mint kétezer fő. A siker titka minden bizonnyal az, hogy a szigetországban szinte tényleg mindenki, kivétel nélkül visel maszkot.

Tokió úgy reagált a negatív rekordra, hogy elrendelték a legmagasabb szintű járványügyi készültséget.

A fővárosban pontosan tudják, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lenniük, mivel pár hónap múlva náluk rendeznék az olimpiát. A japán kormány megerősítette, hogy nem áll szándékukban elhalasztani ismét az olimpiát. A hivatalos álláspont szerint, ha jövő nyáron nem rendezheti meg Japán az olimpiát, akkor elhalasztás helyett végleges törlésre kerül az esemény. Ez azonban még a világ harmadik legerősebb gazdaságának tartott Japánt is megrendítené.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás