
Aktivizálták magukat az ukrán szolgálatok: elkezdték a hazugságaikat terjeszteni a halálra vert magyar férfiról
Egy magyar férfit arra kényszerítettek, álljon be az ukrán seregbe.
Noha a koronavírus megváltoztatta a vásárlási szokásainkat, sajnos még mindig rengeteg ételt dobunk ki a kukába. A szakértő szerint a legfontosabb a megelőzés, hisz a problémák a vásárlásnál kezdődnek. A Metropol most tippeket gyűjtött össze.
50 ezret spórolhatunk, ha odafigyelünk
68 kg évente, 500 kalóriányi naponta – sokkoló adatok vannak arra vonatkozóan, mennyi étel megy fejenként a kukába. Egy kutatás szerint a világon minden emberre naponta 500 kalóriányi elpocsékolt élelmiszer jut. Ha mindez nem menne a szemétbe, négy ember helyett öt is táplálékhoz jutna. Egy korábbi adat szerint a magyaroknál ez a mennyiség fejenként évi 68 kg, amellyel nemcsak a környezetünket, hanem a pénztárcánkat is feleslegesen terheljük, ugyanis egy kis odafigyeléssel akár 50 ezer forinttal is több maradhatna a zsebünkben.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élemiszerboltokkal és kamarai tagokkal közösen készített felmérése azt mutatja, hogy a járvány előtti állapotokhoz képest sokkal gyorsabban és határozottabban vásárolunk. Nem időzünk el a sorok között, nem nézelődünk, így kevesebb az impulzus-vásárlás.
Traszkovics Zsolt élelmiszermérnök szerint valóban jó irányba változtunk a vásárlás terén, de fontos, hogy a jövőben is tudatosak maradjunk.
– Mielőtt boltba megyünk, gondoljuk végig, hogy mire van szükségünk, mit szeretnénk főzni – kezdte a szakember.
– Milyen alapanyagok kellenek hozzá, és abból mennyi? Persze az üzletek akciókkal, csábító ajánlatokkal lépten-nyomon igyekeznek minket a jól megterezett vásárlásból kizökkenteni, de ne dőljünk be ezeknek a trükköknek. Tipikus eset például: „ha kettőt vesz, kap egy harmadikat is ingyen”. Ugyanakkor valójában csak egy darabra van szükségünk, mégis hajlandóak vagyunk többet fizetni azért, hogy aztán a másik kettőt a kukába dobjuk. Tartós, gyakran használt élelmiszerekből persze érdemes a nagyobb kiszerelést választani, de húskészítményekből, felvágottakból, tejtermékekből felesleges betárazni – szögezte le az élelmiszermérnök.
1. készételek
2. pékáru
3. zöldség, gyümölcs
4. tejtermékek
5. üdítők
Egy magyar férfit arra kényszerítettek, álljon be az ukrán seregbe.
Egy világító zöld színű madár kavart felháborodást
Csípőprotézis-műtétje után hunyt el.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.