Csalók élnek vissza a járvány miatt kialakult helyzettel, erre figyelmeztet az operatív törzs





Fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak fehérbe öltözött ismeretlenek lakóházakba bejutni - figyelmeztetett keddi sajtótájékoztatóján az operatív törzs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.20.
koronavírus

Kiss Róbert alezredes hozzátette: a járási, illetve a kerületi tisztifőorvos rendelkezik a fertőzött terület, tömegközlekedési eszköz, lakóház fertőtlenítéséről, amelyet magáningatlanok esetében kizárólag szükség szerint rendelnek el, például árvizek után.

A fertőtlenítési feladatot a tisztifőorvos egyezteti az önkormányzattal, amely előzetesen értesíti az érintettet a mentesítés időpontjáról - mondta.

Kiemelte: azt kérik, ha ismeretlenek fertőtlenítési feladatra jelentkeznek, és előzőleg a települési önkormányzat nem küldött erről értesítést, az állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot a járványügyi hatósággal vagy az önkormányzattal.

Kiss Róbert elmondta: hétfőn a védelmi intézkedések megszegése miatt 35 esetben intézkedtek, ebből hétszer azért, mert a tömegközlekedési eszközön utazók nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot, 28 esetben pedig azért, mert az üzletben, vendéglátóhelyen vagy más közintézményben nem tartották be a védelmi intézkedéseket.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás