RETRO RÁDIÓ

Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával





Befejeződött az NNK-vizsgálat, Kásler Miklós szerint az oltás alkalmazható embereken.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.07.
Fontos lépés

A Pfizer BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája a Szputnyik oltóanyag is engedélyt kapott magyarországi használatra, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat a szerrel kapcsolatban. A hírt maga Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter osztotta meg, aki szintén megerősítette: a NNK döntése értelmében az orosz Szputnyik vakcina is biztonságosan és hatékonyan alkalmazható hazánkban. A vizsgált paraméterek alapján az NNK megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi szempontból a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból a készítmény emberen alkalmazható. A hír egy újabb fontos lépés a koronavírus elleni küzdelemben, ugyanis hazánkban mostantól négy vakcina áll rendelkezésre.

Budapest, 2021. január 18.
Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az Egészséges Budapest Program koronavírus elleni védekezést támogató eszközbeszerzéseirõl tartott online sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. január 18-án.
MTI/Máthé Zoltán

Mint ismeretes, 2020. december 26-án érkezett meg Magyarországra az első adag vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer vakcina. Néhány héttel később,2021. január 12-én már az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája is rendelkezésünkre állt, amely felépítésében, hasonlóan a Pfizer oltóanyaghoz, szintén mRNS-alapú készítmény. A brit-svéd gyógyszeripari vállalat, az AstraZenca készítménye január 20-án a magyar hatóságok, január 29-én pedig az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását is megkapta.





Ezeket olvastad már?
Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Orbán Viktor a gazdasági kamara elnökével tárgyalt - Videó!

Orbán Viktor a gazdasági kamara elnökével tárgyalt - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás